Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Rumlar 'Gaz'a bastı
İsviçre’deki Kıbrıs müzakerelerinin başarısızlıkla sona ermesinin ardından Rum ve Yunanlılar, tüm dikkatlerini tek yanlı parselledikleri Kıbrıs adasının güneyinde sondaj yapmaya hazırlanan Fransız Total şirketine Türkiye’nin vereceği tepkiye çevirdi. Rumlar, Larnaka limanına ikmal için yanaşan BM’nin Lübnan gücünde görevli 2 Fransız savaş gemisinin, ‘Total’in sondaj gemisine korumalık yapacağını’ ileri sürdü.



Biri radara yakalanmayan (hayalet gemi) La Fayette sınıfı, 2 Fransız savaş gemisinin Larnaka’da ikmal yapması, rutin bir uygulama. Fransız gemilerinin yanı sıra, BM çerçevesinde Lübnan’da açıklarında faaliyet gösteren 8 ülkenin savaş gemileri, rutin ihtiyaçlarını Kıbrıs Rum yönetiminden karşılıyor. Suriye krizi nedeniyle bölgede bulunan Rus Amerikan gemiler de Rum limanlarını kullanıyor, ancak Rumlar, Fransız gemilerin Total’in sondaj gemisi çevresinde Türkiye'ye karşı koruma nöbeti tutacağını savunuyor.

TOTAL 4 BİN METRE DELECEK

Kıbrıs adasının 180 kilometre güneyinde, Mısır’ın münhasır ekonomik bölgesine 8 kilometre mesafede sondaja hazırlanan Panama bandıralı West Capella adlı gemi, Rumların tek yanlı parsellediği bölgenin en altında yer alan, Rumların Onisiforos adlı bir Aziz’in adını verdiği 11 numaralı parselde çalışmalarını yürütecek. Total’in İtalyan ENI ile yüzde 50 ortaklıkla 2013 yılında kiraladığı bölge, Mısır açıklarında keşfedilen büyük doğalgaz yatağı Zohr bölgesinin 40 kilometre uzağında. Bu nedenle bölgede doğalgaz bulunma ihtimali daha yüksek.

Panama bandıralı olmasına rağmen Total’in kiralaması nedeniyle Fransız bayrağı çeken gemi, Akdeniz tabanından 4 bin metre derinliğe sondaj yapacak ve kadar yaklaşık 3 ay bölgede kalacak. En erken sonuçların Ekim ayında alınması bekleniyor.

YUNAN BAKAN YİNE TÜRKİYE’YE ÇATTI

Türkiye’nin bölgeye müdahale endişesini sadece Rumlar yaşamıyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas da dün konuyla ilgili açıklama yaparak, "Türklerin aslanlıkları sözle sınırlı, somut adımlar atmak isteyeceklerdir, ancak maliyeti büyük olur" dedi. Rumlar ise, Mersin’in Taşucu limanına demirleyen Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisi ile Antalya açıklarında yapılan rutin askeri tatbikatları yakından takip ediyor.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 12.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATLAS Gemicilik v..
 CİHAN Gemi Elektr..
 UĞUR Den. San. Lt..
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 ÖZDADAYLILAR deni..
 SAMBURCO Denizcil..
 FARİN Turizm
 MARDES Gemi
 DENİZCİLER Turizm
 İNTA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim