Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Teknelerin Yunan adalarındaki sorunları konuşuldu
Muğla'nın Bodrum ilçesinde Yunanistan egemenliğindeki adalarda yabancı bayraklı teknelerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözümü konusunda toplantı düzenlendi.

Bodrum Deniz Ticaret Odası ‘Yunanistan ile Turizm Sorunları' konulu bir toplantı yaptı. Bodrum Bardakçı Koyu'ndaki Azka Otel'de yapılan toplantının başkanlığını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert yaptı. Yunanistan egemenliğindeki adalarda yabancı bayraklı teknelerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözümü için önerilerin konuşulduğu toplantıya Sert'in yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz Ticareti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, İstanbul Marmara Ege Akdeniz Karadeniz (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ve İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın çevre il ve ilçelerdeki başkanları katıldı.



İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, bu toplantıyı genelde sezon başında veya sezon sonunda olmak üzere yılda en az bir kez yaptıklarını, ancak komşu Yunanistan ile ticari tekneler konusunda sorun yaşanması üzerine toplantı kararı aldıklarını açıkladı. Kalkavan, "Geçen hafta belli uygulamalar yapıldı. Temmuz ayında Yunanistan'ın almış olduğu talimatname ile belli Yunan adalarında yapılan uygulamaların sonuçlarını değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu sorunu en kısa zamanda çözmeye çalışacağız. Deniz turizmi bizim için önemli bir sektör. Çok yoğun ve istihdam alan ve çok ciddi filomuzun olduğu bir sektör. Onun için zaman zaman toplanır ve onları dinleriz. 12 kişilik tekne ticaret yatlarımızın belli yerden başlayıp belli yerden kabotajın delinip delinmeme hadisesi bizim için teknik bir sorundur. Yunan adalarında geçen sene yapılan ve bu sene 6 Temmuz'dan önce yapılan uygulamalarda biraz daha zorluk çıktı. Bu sadece Türk bayraklı tekneler ile ilgili değil Yunan bayrağı dışındaki teknelerle alakalı bir konu. Ağırlıklı olarak Türk bayraklı tekneler çalıştığı için bizler daha fazla mağdur oluyoruz. Çünkü komşumuz Yunanistan adalarını çok yoğun kullanıyoruz. İnşallah masada oturup çözeriz" dedi.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 24.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADAFARM Su Ürünle..
 GİRİT Denizcilik ..
 JEDI Yacht
 ANADOLU Kimyasal ..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 ASYELKEN Gemi Ace..
 OBA Den. Pet. İnş..
 AKTUG Denizcilik
 ESENKIYI Denizcil..
 KARYAT Karadeniz ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim