Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
MSC Cruises, filosunu 23 gemiye çıkarmayı planlıyor
2016 ve 2017 yılında Avrupa, Güney Amerika ve Güney Afrika’da lider konumunda olan MSC Cruises, 9 Milyar Euro yatırım ile 2026 yılına kadar mevcut 13 gemili filosunu 23 gemiye çıkarmayı planlıyor.

Güney Amerika, Güney Afrika ve Avrupa’nın en büyük Cruise şirketi olan MSC Cruises’un Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, 2017 yılı genel satışlarını ve 2018 hedeflerini Üsküdar Altunizade’deki genel müdürlük ofislerinde bizimle paylaştı.





TALEP OLUŞTUĞUNDA SEFERLERİMİZ BAŞLAYACAK

Maalesef Avrupalı turistlerden gelen yoğun iptaller sonucu, bir süredir Türkiye seferlerimiz askıya alınmıştı. Bu nedenle, özellikle Avrupalı turistlerin Türkiye’ye olan taleplerinin tekrar oluşmasını bekliyoruz. Şu anda talepleri paket programlarımıza yönlendiriyoruz. 13 gemimiz için, uçak, transferler, Rehberlik hizmetlerini de içeren paket programlar hazırlıyoruz.



En son 3 Haziran’da denize indirilen gemimizle birlikte 13 gemimiz oldu ve bu 13 gemi yılın her günü farklı bir destinasyonda hizmet veriyor. Gemiler yılda 2 kez yer değiştirir. Yaz aylarında gemilerin büyük bir çoğunluğu Akdeniz çanağında ve Kuzey Avrupa’da seferlerini yapar, kış aylarında ise başta Küba ve Karayipler olmak üzere, yine Akdeniz , Kanarya Adaları ve Arap yarımadası gibi sıcak destinasyonlara rotaları kayar.

Bu geçişlerde sunduğumuz, yaklaşık 20 gecelik Transatlantik seferler ise, son yıllarda ciddi talep görmektedir. Aralık 2017’de denize indirilecek; Venedik’ten Miami’ye geçiş yapacak ve yıl boyu Miami çıkışlı Karayipler programı yapacak olan MSC Seaside gemimizin Transatlantik seferine de yoğun ilgi var.

Yine Küba’dan başlayan ve 2 buçuk gün Havana’dan sonra Karayip adalarını da içeren 7 gece veya 14 gecelik turları da başlatarak bir ilke imza attık. Küba turlarımıza Türkiye’den gelen yoğun ilgi ve alaka bizi çok mutlu etti.

Kış aylarında, farklı bir seçenek olarak, Rio sahilleri seferlerini yapan gemilerimiz var.
Gemilerimizden biri ise, geçen yıl Çin de bir tur operatörüne 3 yıllığına kiralandı.

Türkiye ile ilgili söyleyebileceğim; evet Türkiye’ye gemi gelmediği zaman iki taraflı bir kayıp yaşanıyor. Hem biz buradan yolcu bindiremediğimiz için yolcu sayımızda düşüş oluyor, hem de tabi ki gemi ile İzmir ve İstanbul’a gelen turistleri kaybetmiş oluyoruz.

2015’te 3 gemimizin Türkiye seferi vardı ve Nisan – Ekim arası, bu gemilerle yaklaşık 200.000 civarı turist gelmişti.

Gemi firmaları satışlara çok önceden başladığı için, iptal olan bir destinasyon ancak 2-3 yıl sonra tekrar programa alınabiliyor.

Yıllara göre taşıyacağı toplam yolcu sayısı:

2015 – 12 gemi ile 1,685,000 yolcu
2020 – 17 gemi ile 2,760,000 yolcu
2024 – 19 gemi ile 3,290,000 yolcu
2026 – 23 gemi ile hedeflenen yaklaşık 4,500,000 yolcu

LİMANLARIMIZIN CRUİSE İÇİN UYGUN HALE GETİRİLMESİ GEREKİYOR

Gemilerin Tabi güvenlik çok önemli… Aynı zamanda da teknik olarak limanlarımızın bu büyük gemilere uygun olması gerekiyor. Son 2 yıldır İstanbul limanı (Karaköy / Salı Pazarı) yapım aşamasında ve bu projenin de tamamlanması gerek.



Türkiye olarak, her ne kadar son yıllarda Cruise fuarlarına daha aktif bir şekilde katılıyor olsak da, gemi firmaları ile sürekli iletişimde kalarak, onlara Türkiye’de farklı alternatifler sunmalıyız.

Geçmiş yıllarda, MSC Cruises firmasında rotaları belirleyen kaptanı Türkiye’ye davet ederek, Bodrum, Antalya gibi şehirlerdeki limanları incelemesini istedik.

Şehirlerimiz gezilecek ve görülecek yerler açısından çok zengin olmasına rağmen, genel olarak limanlarımız bu büyük gemiler için uygun değildi…

Bazı şehirlerimizde limanlar yenilendi, büyütüldü ve Türkiye’ye olan talep yeniden oluştuğunda, teknik olarak da hazır olmuş olacağız. 2013 – 2014 yıllarında, yolcularımız arasında yapılan anketlerde, en çok ziyaret etmek istedikleri şehirlerin başında İstanbul geliyordu, ben bu talebin kısa bir zamanda tekrar oluşacağına inanıyorum.



GEMİLERİMİZE TÜRKİYE’DEN YILDA 10 BİN YOLCU BİNDİRİYORDUK

Gemilerimiz genel olarak Nisan – Ekim arası İzmir ve İstanbul seferlerini yapıyordu. Bir yıl içinde ortalama 32 sefer yapıyordu. 50 yolcumuzu İzmir’den, 250 yolcumuzu da İstanbul’dan bindiriyorduk, yani yılda yaklaşık 10,000 yolcumuzun Türkiye’den katılımını sağlıyorduk. Bulgaristan, Romanya, Lübnan gibi komşu ülkelerden de İstanbul binişi için çok talep alıyorduk.

Yurt dışı paket turlarımız ve İzmir – İstanbul çıkışlı turlarımızda toplam Türk misafir sayımız toplamı 20 – 25 bin arasında değişiyordu, şu anda sadece uçaklı paket turlarımız olduğundan, yolcu sayımız 10,000 – 12,000 civarında.

En çok talep gören turlarımızın başında ise, yaz aylarında Norveç Fiyortları, kış aylarında ise
Küba-Karayipler geliyor.



ERKEN REZERVASYON KAMPANYALARIMIZ DEVAM EDECEK

Şu anda sadece 2017 / 2018 Kış programlarımızın bir kısmını satışa sunmamıza rağmen, ilgiden gayet memnunuz. 2018 yaz sezonu paket programlarımızı ise Kurban Bayramından sonra satışa sunmayı planlıyoruz…

Her yıl olduğu gibi, yine Erken Rezervasyon Kampanyamız olacak ve aynı uçaktaki sistem gibi, doluluk oranına göre fiyatlar artış gösterecek. Dolayısıyla, ne kadar erken rezervasyon yapılırsa, fiyat da o kadar düşük olacak…




Kaynak: Türizmgünlüğü
Eklenme tarihi: 27.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAPTANPAŞA Denizc..
 POLATHANE Denizci..
 MEFES Denizcilik
 GÜNGÖR Denizcilik
 MARİNMET Deniz İn..
 ERŞEN Denizcilik
 AVRASYA Dentur
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 KALAMIŞ Denizcili..
 EDITH Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim