Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kayıp genci bulmak için İstanbul Boğazı gemi geçişlerine kapatıldı
İstanbul Boğazı'nda 15 Temmuz'da denize giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Furkan Yıldırım'a ulaşmak için su altı arama kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar nedeniyle İstanbul Boğazı saat 08.45'ten itibaren çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı.



Beşiktaş, Arnavutköy sahilinde 15 Temmuz günü denize giren ve akıntıya kapılarak gözden kaybolan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım'ı arama çalışmaları için İstanbul Boğazı gemi geçişlerine kapatıldı. Deniz Kuvvetlerine ait A-1580 borda numaralı arama kurtarma gemisi de çalışmalara katılıyor.

ÇALIŞMALAR İKİ AYRI NOKTADA DEVAM EDİYOR

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine katılmak için arkadaşları ile Beşiktaş'a gelen Furkan Yıldırım, Arnavutköy Akıntı Burnunda akıntıya kapılarak kayboldu. Furkan Yıldırım'ı arama çalışmaları 26 gündür aralıksız devam etti. Bugün ise arama çalışmaları İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatılarak yapılıyor. Çalışmalar iki ayrı noktada devam ediyor. Deniz Kuvvetlerine ait A-1580 borda numaralı arama kurtarma gemisi Arnavutköy Akıntı Burnunda arama yaparken, bir ekip de Arnavutköy Karaburun'da çalışmalarına devam ediyor.



BOĞAZ SAAT 18.00'A KADAR KAPALI

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan arama çalışmasına ROV cihazı destekli bir insansız denizaltı aracı ile dalgıçlar da katılıyor. Arama ve kurtarma faaliyetlerinin gerçekleştirileceği bölgenin İstanbul Boğazı'nın trafik ayrım hattının içinde olması nedeniyle faaliyetler sırasında seyir emniyetinin tehlikeye düşürülmemesi için boğaz, 10.00 ila 18.00 saatleri arasında deniz trafiğine kapalı olacak. Çalışmalar, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak gerçekleştiriliyor.

ROBOTLU ARAMA KURTARMA GEMİSİ İLE ARANIYOR

Furkan Yıldırım'ı arama çalışmalarını sahilden takip eden amca Mehmet Yıldırım "Bugün Genel Kurmaydan bir gemi geldi. Robotlu gemi ile Furkan'ın kaybolduğu bütün sahili tarayacaklar. Biliyorsunun Furkan 15 Temmuz'da mitinge gelmişti. Burada denize girerek kaybolmuştu. Yaklaşık bir ay oldu Furkan bulunamadı. Bütün yetkililerden duyarlılık talep ediyoruz. Ailesi olarak perişan durumdayız. Sahilde çadırlarda yatıyoruz. Cumhurbaşkanımızdan yardım talep ediyoruz. Bugün İstanbul Boğazı kapatıldı. Tekrar aranmaya başlandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı arama Kurtarma Gemisi geldi. Robotlu arama yapılıyor." dedi. Furkan Yıldırım'ı arama çalışmaları devam ediyor.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 10.08.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İLKE Denizcilik
 KARAS Denizcilik
 KOCAELİ Denizcili..
 HUG Denizcilik
 ZAS Denizcilik
 GENÇER Denizcilik
 VEYSEL VARDAL Gem..
 CANMAR Denizcilik
 ALFEKS ALESTA Den..
 SARP Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim