Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bozcaada açıklarında iki gemi çarpıştı
Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında uluslararası sularda çarpışan Malta Bayraklı Ro-Ro gemisiyle Alman bayraklı yük gemisinin yardım talebinde bulunmaması sebebiyle aynı bölgede birbirine kenetlenmiş halde durduğu açıklandı.



166 metre uzunluğundaki Alman bayraklı "Renate Schulte" gemisi ile 128 metre uzunluğundaki Malta bayraklı "Martı Princes" gemisi cumartesi gecesi 22.10 sıralarında Ege Denizi'nde Bozcaada'nın 12 mil açığında çarptıştı. Hereke'den Fransa'ya giden Alman bayraklı gemi Casablanka'dan Tuzla'ya giden konteynır gemisine Bozcaada'nın 12.55 mil güneybatısında çarptı.

Kaza sonrası Alman bayraklı gemi Malta bayraklı gemiye birinci ambar kısmından vurarak adeta ikiye böldü. Kazada 18 mürettebatı bulunan Malta bayraklı gemi ile 17 mürretebatı bulunan Alman bayraklı gemilerde ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza sonrası ilk etapta bölgeye Sahil Güvenlik botları gönderilirken, ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait botlar ve römorkörler gönderildi. Kazanın Uluslararası sularda olması sebebiyle aradan geçen uzun süreye rağmen gemi kaptanlarının kurtarma talebinde bulunmaması sebebiyle şuana kadar bir işlem yapılamadı.

Bu arada yara alan Malta bayraklı geminin batma tehlikesinin olduğu öğrenilirken, birbirlerine kenetlenmiş halde bulunan gemilerin ayrılmasının ardından yara alan geminin batabileceği, bu sebeple de şuan içinbir bir çalışma yapılamadığı ifade edildi. Kaza sonrası bölgede sınırlı oranda ortaya çıkan deniz kirlilliğinin ise bariyerler yardımı ile önlendiği, bölgede güvenlik önlemlerinin sürdürüldüğü açıklandı. Kaza sonrası gündüz çekilen görüntüler ise faciadan nasıl dönüldüğünü gözler önüne serdi. Adeta ikiye bölünen geminin batmaması ve yaralananın bulunmaması kazının ucuz atlatıldığını ortaya çıkardı.

Yetkililer gemi armatörlerinin özel bir firma ile kurtarma konusunda anlaştıklarını öğrendiklerini belirterek, bu işlemin ne şekilde yapılacağının ise şuan için bilemediklernini ifade ettiler.

Kaynak: iha
Eklenme tarihi: 30.06.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YAĞCI Denizcilik
 BODRUM Denizcilik
 KALYONCU Denizcil..
 V.SHIPS Inc. Turk..
 SMARİNE Elektrik
 CAN Dış Tic. ve L..
 DESAS A.Ş.
 MCE KARGO
 AKIN AKSU Yat
 METEAR Deniz İşle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim