Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk bayraklı Horizon-1 Gemisi Korsanlar tarafından kaçırıldı
Somali'de Türk bayraklı ''Horizon-1'' adlı yük gemisi, korsanlar tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Suudi Arabistan'dan Ürdün'e giden, ''Horizon-1'' adlı yük gemisine, TSİ 08.15'te deniz haydutları saldırdı. 33 bin metrik ton sülfür yüklü geminin korsanlar tarafından ele geçirildiği bildirildi.

23 Türk mürettebatın bulunduğu gemi ile bağlantı kurulamadığı ve gemide bulunan uydu telefona yanıt verilmediği ifade edildi.

Korsanların, herhangi bir talepte bulunmadıkları da kaydedildi.Yaklaşık bir aydır bölgede bulunan Türk savaş gemisi Gediz Firkateyni, duruma müdahaleye hazırlanıyor.

GEMİDE BULUNAN 23 MÜRETTABATIN DA DURUMU İYİ

Somali'de kaçırılan Türk Gemisi'nin sahibi Horizon Denizcilik İç ve Dış Ticaret A.Ş. yetkilileri, gemide bulunan 23 mürettabatın silahlı 3 korsan tarafından alıkonulduğunu söyledi. Şirket yetkilileri mürettebatın durumunun iyi olduğunu belirtti.

Somali'de korsanlar tarafından kaçırılan Horizon 1 adlı geminin sahibi, Horizon Denizcilik İç ve Dış Ticaret A.Ş yetkilileri son durum hakkında bilgi verdi. Firmanın Kozyatağı'nda bulunan merkezinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Personel Müdürü Ömer Özgür, gemide bulunan 23 mürettebatın 3 korsan tarafından alıkonulduğunu söyledi. Geminin uzun yol kaptanı Mustafa Ulusoy'la birkaç dakika önce konuştuklarını belirten Özür, mürettebatın durumunun iyi olduğunu söyledi.

HORİZON-1 ADLI YÜK GEMİSİNİ ELE GEÇİREN SİLAHLI DENİZ HAYDUTLARININ 5 KİŞİ OLDUĞU BİLDİRİLDİ

''Horizon-1'' adlı kuru yük gemisini ele geçiren silahlı deniz haydutlarının 5 kişi olduğu, geminin Somali karasularına doğru yönlendirildiği bildirildi.

Suudi Arabistan'dan Ürdün'e giden, ''Horizon-1'' adlı yük gemisi, TSİ 08.15'te silahlı 5 deniz haydudu tarafından ele geçirildi. ''Horizon-1'' gemisinin bağlı bulunduğu Horizon Denizcilik İç ve Dış Ticaret A.Ş'nin Personel Müdürü Ömer Özgür, gemiye saldırıda bulunanların silahsız 3 deniz haydudu olduğunu bildirmişti.

23 Türk mürettebatın bulunduğu gemi ile hala bağlantı kurulamadığı ve deniz haydutlarının, herhangi bir talepte bulunmadıkları da öğrenildi. Deniz haydutlarının, gemiyi Somali karasularına doğru yönlendirdiği de kaydedildi.

DAHA ÖNCE DE TEHLİKE ATLATMIŞTI

''Horizon-1'' kuru yük gemisi, Ukrayna'dan Çin'e giderken, 19 Mart'ta tehlike atlatmıştı. ''Horizon-1'', Aden Körfezi'nde seyir halindeyken, 5-6 mil yakınında bulunan Hollanda bayraklı ''Titan'' adlı gemi deniz haydutlarınca kaçırılmış, bunun üzerine gemidekiler yakınlarında deniz haydutlarına ait botların görüldüğünü ve diğer haydutların ''Titan''a çıktıklarını Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezine iletmişti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile irtibat kurularak bölgede bulunan NATO güçlerine ait bir savaş gemisi olay yerine yönlendirilmiş, daha sonra uydu telefonuyla gemiyle kurulan bağlantıda, geminin kaptanı, kendilerine doğru bir savaş gemisinin gelmesi üzerine tehlikeli durumun ortadan kalktığını bildirmişti.

Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 08.07.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İS-BİR Denizcilik..
 KALAMIŞ Denizcili..
 GİRİT Yatcilik
 MED MARİNE HOLDİN..
 SERPEN Shipping
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 ESRA Denizcilik
 TRANSAL Denizcili..
 MAKSİMUM Denizcil..
 GRUP İSTANBUL
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim