Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yasa dışı Kırım ziyaretlerine ceza yağıyor
Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a yasa dışı olarak giriş yapan Mısırlı denizcilerin Ukrayna’ya girişi yasaklandı.

Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı, Rusya tarafından işgal ettiği Kırım’ı yasa dışı ziyaret ettiği öğrenilen Mısır vatandaşlarının 3 yıl süreyle Ukrayna’ya girişini yasakladı.

Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre 22 Ekim tarihinde Herson ticari limanında bir geminin işlemleri yapılırken sınır muhafızları, gemi mürettebatında olan bir Mısır vatandaşının denizci belgesinde bazı bilgilerin silindiğini tespit etti.



Mürettebatın yine Mısır vatandaşı olan bir diğer üyesinin belgesinde de Ukraynalı kolluk kuvvetleri, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki Rus sınır muhafızları tarafından vurulan 6 mührün olduğunu tespit etti. Sınır Güvenlik Teşkilatı, Mısırlı denizcinin daha 2016 yılında, diğer gemilerin mürettebatı çerçevesinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın kapalı limanlarına giriş yaparak Ukrayna sınırını 3 kez ihlal ettiğini belirtti.

Her iki durumda da Mısır vatandaşlarının Ukrayna devlet sınırından geçmesine izin verilmedi. Rus işgali altındaki Kırım’a yasa dışı giriş yapan denizcinin ise 3 yıl süreyle Ukrayna’ya girişi yasaklandı.

Daha önce 1 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasında 30 geminin Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın limanlarına yasa dışı giriş yaptığı açıklanmıştı. Bahsi geçen gemilerden 23’ünün Rus gemisi ve yedisinin de diğer ülkelere ait (Palau, Sierra Leone, Togo, Tanzanya) gemiler olduğu belirtildi.

Bilindiği gibi, Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanları uluslararası trafiğe kapattı. Ardından Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan Sivastopol, Kezlev (Yevpatoriya), Yalta, Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanlarını, yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkardı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, Kırım'ın Rusya tarafından işgalini tanımamasına ilişkin bildiriyi kabul etmesinden sonra, ulaştırma şirketlerinin, işgal edilen yarımadaya uçak veya gemi seferi düzenlemesi yasaklandı. Uluslararası normlar ve Ukrayna mevzuatı gereğince, söz konusu normların ihlal edilmesi durumunda, ulaştırma aracına el koyma ve şirkete uluslararası sefer düzenleme yasağı gibi ciddi yaptırımlar uygulanabilir.





Kaynak: Kırım Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 23.10.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKOMARİNE Denizc..
 METE KARDEŞLER De..
 MELİH Denizcilik
 GRANMAR Denizcili..
 YANARTAS Travel A..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 HUG Denizcilik
 LIGHTTOURS Seyaha..
 GENÇER Denizcilik
 ÜNLÜ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim