Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizcilik sektörünü hedef alan Paradise Papers belgeleri, tam bir fiyasko!
Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun yayınladığı Paradise Papers Belgeleri'nde Türk iş adamlarına ait denizcilik şirketlerinin "Vergi Kaçıranlar" olarak kamuoyuna yansıtılması, sektörde tepki ile karşılandı.

67 ülkeden 97 medya kuruluşunun birlikteliğiyle oluşturulan Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun kaleme aldığı Paradise Papers Belgeleri'nde Türk iş adamlarına ait denizcilik şirketlerinin "Vergi Kaçıranlar" olarak kamuoyuna aktarılması, sektörde tepki ile karşılandı.

Yabancı bayrakta olan gemilerin kayıt edilmesi ve işletilmesi için kurulan sicil şirketlerini, offshore şirketi olarak yorumlayan Cumhuriyet Gazetesi, skandal bir habere imza attı.





Cumhuriyet Gazetesi'nin; başta Başbakan Binali Yıldırım'ın oğulları Erkam ve Bülent Yıldırım olmak üzere, Servet Yardımcı, Aziz Yıldırım gibi denizci iş adamlarının yabancı ülkelerde bulunan şirketlerinin "Vergi Kaçırmak" için kurulduğunu iddia etmesi, cahillik olarak yorumlanırken, haber yapan muhabirin küresel bir sektör olan denizcilik endüstrisini bilmemek olarak değerlendirildi.

İKİNCİ SİCİL VERGİDEN MUAF!

16 Aralık 1999 tarihinde yürürlüğe giren Türk Uluslararası Gemi Sicili ile denizcilik sektörü vergiden muaf olmasına rağmen Cumhuriyet Gazetesi'nin Paradise Papers Belgelerine dayanarak, Türk denizcilik sektöründeki iş adamlarını vergi kaçırmak ve usulsüzlük yapmakla itham edilmesinin saçmalık olduğunu dile getiren uzmanlar, Avrupa ülkelerinde kabotaj hattında çalışmak zorunda kalan armatörlerin yabancı ülkelerde şirket kurmak zorunda olduklarını kaydetti.

Gemi finansmanı konusunda Türk bayraklı gemilerin yurt dışında büyük zorluklar yaşadıklarını ifade eden aynı uzmanlar, kredi kuruluşlarının Türk gemi yatırımcısına yabancı bayrağa zorladıklarını belirtti.

Paradise Papers belgelerini yorumlayan gazetecilerin, özellikle Türk denizcilik yatırımcılarının kurdukları sicil şirketlerini, vergi kaçıran offshore şirketi olarak yorumlamaları gerçekleri yansıtmadığı kaydeden uzmanlar, 30 milyon DWT'luk Türk deniz ticaret filosunun yüzde 65'nin yabancı bayrakta olduğunu sözlerine eklediler.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Binali Yıldırım'dan oğullarının Malta'daki gemicilik şirketleri ile ilgili açıklama







Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 09.11.2017




Share |




YORUMLARINIZ


Yersen
Yerseniz cinsinden bir haber yorum ! Mazerete bak Türk armatör kredi bulamıyormuşda yapancı kreditörler Türk bayrağına kredi vermiyormuş yalanı ,artık ne kadar daha söylenecek! Kredi ticari sicili temiz olana verilir ! Bayrak Türk olmuş Liberya olmuş Malta olmuş buna kimse bakmaz , Liberya , Panama bayrağı takmak ,Türk bayrağı takmaktan daha ucuz ve sorumsuz olduğu için armatör tarafından tercih edilir ...

Yazan: Mucahit - 10.11.2017 10:31:24




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALZE Turizm
 CENK GROUP
 DEEP Maritime
 BİSTEK Gemi Elekt..
 NOSA Den. Loj. It..
 UNICOR İnternatio..
 İDÇ Denizcilik
 SEAHAWK Training ..
 BLUE DE NIMES
 SANCAK Den. Nak. ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim