Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Suriyeli denizcilerin çığlığı: Hayvan değiliz
Brezilya’dan 28 Haziran’da hareket ederek 23 Temmuz’da Mersin Limanı’na varan M/V Wardeh adlı canlı hayvan gemisi, yakıt, ipotek ve kredi gibi 13 ayrı borcu olduğu için el konuldu.

Türk mahkemeleri tarafından “seferden men” edilen gemi, 5 bin büyükbaş canlı hayvanı bıraktıktan sonra limanın iki kilometre açığına çekildi. Lübnanlı Halife Denizcilik firmasına ait 131 metrelik gemideki 39 Suriyeli ve Lübnanlı denizci merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Taşıma İşçileri Federasyonu ITF’ye başvurarak yardım istedi.

Sahibi Lübnan Beyrut’taki Halife Denizcilik’in iflas etmesiyle gemideki denizciler ilk aylarda ambarlardaki erzakla yaşamı devam ettirdi. ITF hemen Türk Dışişleri Bakanlığı ve Liman Başkanlığı yetkilileriyle görüşmelere başlayarak hukuki yardımda bulundu. Londra’dan gönderilen bütçe ile ITF yetkilileri gemiye bin 500 dolarlık yiyecek ve içecek alarak denizcilerin yaşamlarını sürdürmelerini sağladı. Mürettebattan üçü sağlık sorunları nedeniyle gemiden ayrılırken bir Suriyeli firar etti. Şartların zorlaşmasıyla gemideki 35 Suriyeli’den 18’i ITF’ye başvurarak gemiden ayrılmak istedi.



‘Büyük fareler var’

Savaş nedeniyle Lübnan ve Sudan’a gitmek isteyen Suriyeliler bu kez Suriye vatandaşlarının Türkiye’ye girişlerinin yasaklanmış olması nedeniyle gemiden inemedi. ITF Türkiye Müfettişi Muzaffer Civelek, “600 bin dolar alacakları var ama firma iflas etmiş. Hayvan yemleri bozulmuş ve güvertede kediden büyük fareler dolaşmakta. Liman Başkanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı ile gerekli görüşmeleri yaptık. Mürettebatın Suriyeli olması nedeniyle çözüme ulaşamadık. Salgın hastalık ve ağır kış şartları her geçen gün artıyor. Ters bir rüzgarla Mersin kıyılarına dayanması bile söz konusu. Geminin bir an önce tahliye edilmesi ve limandan uzaklaştırılması gerekli” dedi.

Suriyeli Kaptan Abduljalil Mallah, gönderdiği mesajda, “Bizler insanız, hayvan değiliz. Tek istediğimiz evimize gitmek. Hastalık riski artıyor. Geminin Mersin’e doğru sürüklenmesini düşünmek bile istemiyoruz” dedi.

Mersin’e tehdit!

Gemi, Mersin kıyılarına çok yakın olduğu için barındırdığı risklerle şehri tehdit ediyor. Hayvan yemlerinin çürümeye başlamasıyla salgın hastalıklardan korkulurken, kış ayları bol fırtınalı geçen Akdeniz’de yakıtı olmayan bir geminin bulunması denizcilik otoriteleri tarafından sakıncalı bulunuyor. Sert bir rüzgarla kıyıya yönelebilecek yakıtsız geminin makineleri çalışmadığı için bir kaza yaşanabileceği belirtiliyor.





Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 22.11.2017




Share |




YORUMLARINIZ


Bilgi icin
Suriye vatandaşlarının Turkiyeye girisinin yasaklandığıni yazıyor haberde acaba bu yasak suriyeli Denizciler için mi yoksa tüm suriyeliler için mi din dil ırk renk gözetmeksizin herkes anayasa önünde esitse Denizciler de bundan faydalanmali suçları denizci olmak mi

Yazan: Berat yedican - 25.11.2017 20:14:48




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 MARVEL Uluslarara..
 ACT Deniz Taşımac..
 AVŞA Denizcilik İ..
 BEYKİM Petrolcülü..
 MİLENYUM Denizcil..
 SKY MARIN Yacht A..
 JALE Tur
 KOÇLAR Denizcilik
 URSA Denizcilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim