Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk yapımı 4 adet savaş gemisi Pakistan'a satılıyor
Pakistan basını, MİLGEM'in ürettiği 4 adet ADA korvetinin satışında sona gelindiğini yazdı. 4 gemiden ikisi Türkiye'de, diğer ikisi ise Karaçi Tersanesi'nde üretilecek.



Pakistan basınına göre yetkililer MİLGEM üzerinden alınacak 4 savaş gemisi için son dokunuşları yapıyor. Kaynaklara göre süreç tamamlanmak üzere ve yakın gelecekte de savaş gemilerinin inşasına başlanacak.

Anlaşma kapsamında iki gemi Türkiye'de üretilecekken diğer iki gemi Karaçi Tersanesi ve Mühendislik İşleri (KSEW)'de yapılacak. Kaynaklar, teknik ve finansal müzakerelerin şimdiden başladığını belirtiyor.



Tekliflerin Savunma Üretim Bakanı Rana Tanveer Hussain'in Türkiye ziyaretinde Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile olan temaslarında görüşüldüğü de gelen haberler arasında.

Pakistan, geçtiğimiz mayıs ayında gemilerin tedariği için niyet mektubunu da imzalamıştı. Gemilerin tasarım ve konfigürasyon planları henüz nihayete erdirilmiş değil.

2 bin 300 ton ağırlığında MİLGEM üretimi Ada denizaltılara karşı silahlı bir savaş gemisi olarak biliniyor. Gemide üçlü ASW torpido yuvası, zemin ve zemin altı farkındalık sensörleri, gemisavar füzeler için iki dört çekirdekli fırlatıcı, bir adet 76mm ana savunma silahı ve iki stabilize silah kulesinin yanı sıra Rolling Airframe füze sistemi de bulunuyor.

PAKİSTAN TÜRK SAVUNMA SANAYİİ İÇİN KİLİT PAZAR

Savunma Teknolojileri Mühendislik (STM) de halihazırda Pakistan ile iki proje kapsamında çalışıyor. Bunlar arasında Pakistan'da inşa edilmiş en büyük gemi olan 17 bin tonluk PNFT gemisi ve Agosta 90B'nin geliştirilmesi de var.

Pakistan'ın TAI tarafından üretilen T129 ATAK saldırı helikopteri alımıyla ilgili de Türkiye ile görüşmeleri var. Ülke yetkililerine göre şu an sipariş durumunda olan 12 adet Bell AH-1Z Viper helikopter filosunu tamamlamak için T129 ATAK düşünülüyor.



Pakistan Havacılık Birliği (PAC) daha önce de Çin ile birlikte üretilen tek motorlu, çok yönlü ve hafif JF-17 Thunder saldırı uçaklarının hedef saptama sistemleri ve konfigürasyonu için Türkiye için çalışmıştı. Pakistan ve Türkiye arasında savunma sistemleri arasında yıllardır süren stratejik iş birliği geliştirilmiş durumda.




Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 29.11.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAFİR Gemi Tasima..
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 FUDEN
 MEFES Denizcilik
 ATN DENİZCİLİK SA..
 LÜFER Turizm orga..
 POLATHANE Denizci..
 GUNGOR Shipping
 HACIBABA Ltd. Şti..
 EKSİM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim