Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmirli kaptan 1335 gündür kayıp
İzmirli Egemen Atay, 1335 gün önce ikinci kaptan olarak işe başladığı ve ilk seferine çıktığı kuru yük gemisinde esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. 2 çocuğuna bakan ve çok zor günler geçiren eşi Sevil Atay ise kocasından ümidini hiç kesmedi.





Dünyanın birçok ülkesinde gemilerde görev yapan, ikinci kaptanlığa kadar yükselen 33 yaşındaki Egemen Atay, yeni işe girdiği armatörlük firmasının gemisi olan Hollanda Antilleri bayrağı çekili 'Tayfa' adlı kuru yük gemisinde çalışmaya başladı. Atay, 20 Nisan 2014 tarihinde, Fas'tan Romanya'ya gübre götüren gemiye İstanbul Kumkapı'da binerek yeni görevine başladı.

DÜMENE GELMEDİ

İstanbul'da iki gün süren ikmalin ardından 20 Nisan'da yola çıkan gemide Atay'ın kayıp olduğu, saat 04.00'te dümeni devralması gerekirken görevine gelmemesi üzerine ortaya çıktı. Bunun üzerine gemide acil durum alarmı verildi. Sahil güvenlik ekiplerinin denizdeki aramalarından da sonuç alınamadı. Sarıyer açıklarına çekilen gemide savcılık da araştırma yaptı. Cinayet olasılığına karşı yapılan incelemelerden de bir sonuç çıkmadı. Gemideki 5'i Gürcistan, 1'i Azerbaycan uyruklu toplam 15 personelin ifadesine başvuruldu. Ancak gemi çalışanları iki gündür kendileriyle birlikte olan Egemen Atay ile bir tartışmalarının olmadığını söyledi.

KAMARASINA GİTMİŞ

Savcılığın araştırmasında, Atay'ın son olarak gemi kaptanıyla güverte üzerinde konuştuğu ardından da dinlenmek üzere kamarasına çekildiği belirlendi. Bu arada, Atay'ın odasındaki incelemelerde de yine yatağının dağınık olduğu ve kaptanlık giysilerini çıkarmış olduğu, üzerine eşofman altı ile tişörtünü giydiği, ayakkabılarının yerinde olduğu saptandı. Kayıp kaptanın, cep telefonundan, en son İzmir'deki eşi Sevil Atay ile görüştüğü ortaya çıktı.

MAAŞ BAĞLANDI

Eşini bulabilmek için hemen her yolu deneyerek birçok kuruma başvuran Sevil Atay, bir yandan da o dönem 1.5 ve 3.5 yaşında olan 2 çocuğuna tek başına bakmak zorunda kaldı. Sevil Atay, sosyal haklarından yararlanmak adına eşi için 2015 yılının Mayıs ayında gaiplik başvurusunda bulundu. Sevil Atay'ın başvurduğu ilk mahkeme görevsizlik kararı verdi. Çocuklarının okul masraflarını karşılamakta güçlük çeken Sevil Atay'ın ikinci başvurusunu ise İzmir 7'nci Sulh Hukuk Mahkemesi değerlendirip sonuçlandırdı ve Egemen Atay için gaiplik kararı verildi. Bu kararın ardından aileye bin TL maaş bağlandı.

BİR İPUCU BİLE YOK

Sevil Atay, eşinin çalıştığı firmaya da kendilerini sadece bir kez aradığını söyleyip sitem etti. Sevil Atay, "eşimin ilk kaybolduğu günden sonra bir tek ipucunun bile olmaması çok ilginç. Varsayalım ki öldürdüler, biz eşini öldürdük şu ya da bu vardı diyen birinin olmaması ayrı bir soru işareti. Benimle kocam arasında deli gibi sevgi, saygı ve aşktan başka bir şey yok. Bu olay tekrar söylüyorum net olarak aydınlatılmadığı için eşimi bekliyorum" diye konuştu.

**************************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:

03.01.2017 - Gemide kaybolan kaptan için 'gaiplik' kararı
09.05.2016 - 2 yıldır kayıp olan Egemen Atay'ın eşinin gaiplik mücadelesi
24.08.2015 - Egemen kaptan sır oldu
14.05.2014 - Deniz yüreklilerden, ''Egemen Kaptan'' çağrısı
07.05.2014 - Egemen kaptan 19 gündür kayıp
26.04.2014 - İkinci kaptan gemide kayboldu






Kaynak: YeniAsır
Eklenme tarihi: 30.11.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EDO TURİZM
 AKNUR Denizcilik
 ST Shipping Surve..
 SEAHORSE Shipping..
 CASPI Cargo Lines..
 EFEMAY Denizcilik..
 NARAL Deniz Taşım..
 TUR YAT SAN
 GÖCEK Yatçılık
 TRIO Denizcilik İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim