Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi ihracatında geçen seneye göre %49 artış sağlandı
Deniz Ticaret Odası (İMEAK DTO) Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, "Gemi ihracatında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde yüzde 49.2 artış sağlandı" dedi.

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, tersanelerin işletme ruhsatlarının bu yıl bittiğini belirterek "Birçok tersanenin tersane işletme ruhsatları bu yıl bitiyor. Eğer bu süreler uzatılmazsa ne olacağı belli değil. Muhtemelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız bu konuya çözüm getirecektir. Bunların içerisinde Benimde Tersanem var işletme ruhsatlarımız eğer uzatılmazsa bu yıl sonu işletme ruhsatımız yok, bunlara bir çözüm getirilmesi lazım. Sayın meclisimizden bu konuda bir girişimde bulunması istirham ediyoruz." şeklinde konuştu.





"İhracatını en çok artıran sektörüz"

Başaran Bayrak, "Gemi ihracatında 2017 rakamlarına baktığımızda 1 milyar 325 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçen senenin aynı dönemine göre yüzde yüzde 49.2 artış sağlandı. İlk bakışta çarpıcı güzel bir rakam, hatta sanayi sektörleri arasında ihracatını en çok arttıran sektörüz. Gerçekte öyle değil ben kayıtları inceledim. İlk okçu firmaya baktığım zaman bizim ihracatımızın yüzde 50'si yeni gemi ihracatı. Diğer yüzde 50'si ikinci el gemilerinden teşekkül ediliyor. Deniz ticaret filomuzdan eksilerek bu rakamlara ulaşıyoruz. Bir taraftan ihracatımızı arttırırken, bir taraftan deniz ticaret filomuz dramatik bir şekilde azaldığını gösteriyor." dedi.

Bayrak konuşmasına şöyle devam etti, "Tersanelerin genel durumuna baktığımız zaman yıllık 1 milyon ton çelik işleme kapasitemiz var. Çelik işleme kapasitesi iyi parametredir. Ne kadar faaliyetlerimizin, performansımızın hangi derecede gösteren elde ettiğimiz bilgilere göre 200 bin ton çelik işlemişiz tersanelerde. Tersaneler ortalama yüzde 7 kapasitede çalışıyorlar."





Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 27.12.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBUL Denizcil..
 ÇAVANOZ Motor
 KADIOĞLU Denizcil..
 PENNON Yat
 SKY MARIN Yacht A..
 PACMAR Denizcilik..
 ARAS Gemi Kurtarm..
 CATONI Deniz İşle..
 GİRİT Yatcilik
 LİKİTGAZ gemicili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim