Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk balıkçılarına Somali yolu açıldı
İmzalanan balıkçılık ve kültür balıkçılığına ilişkin mutabakat zaptı ile Türk balıkçıları Somali karasularında avcılık yapma imkânına kavuşacak. Özel şirketler karşılıklı anlaşma yaparak Uluslararası Balıkçılık Denizcilik Hukuku’na uygun olarak balıkçılık yapabilecek.



Türkiye ile Somali arasında balıkçılık ve kültür balıkçılığına ilişkin mutabakat zaptı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Somali Balıkçılık ve Su Kaynakları Bakanı Abdirahman Abdi Hashi tarafından imzalandı.



Türk balıkçılarına Somali karasularında avcılık yapma imkânı sağlayan anlaşma kapsamında, özellikle özel şirketler karşılıklı anlaşma yaparak Uluslararası Balıkçılık Denizcilik Hukuku’na uygun olarak balıkçılık yapabilecek.

“Farklı alanlarda anlaşmalar devam edecek”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Fakıbaba, iki ülkenin dostluğunun uzun yıllara dayandığına işaret ederek, Türk halkının Somali’nin zor zamanlarında olayları yakından takip ettiğini aktardı.

Özellikle Somali’de yaşanan kuraklık dönemlerinde Türkiye’nin Somali’nin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurgulayan Fakıbaba, “Bundan sonra inşallah Somali halkının refah seviyesini yükseltmek için elimizden gelen tüm çabaları sarf edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Somali ile balıkçılık alanında imzalanan anlaşmanın her iki ülke içinde faydalı olacağını vurgulayan Ahmet Eşref Fakıbaba, “Bu anlaşmadan sonra farklı alanlarda da anlaşmaların devam edileceğine inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.



“Türkiye’nin yaptığı yardımların farkındayız”

Somali Balıkçılık ve Su Kaynakları Bakanı Abdirahman Abdi Hashi de, ülkesinin halkının özellikle kıtlık döneminde Türkiye’nin yaptığı yardımların farkında olduğunu söyledi.

Türkiye sayesinde birçok ülkeye açılabildiklerinin altını çizen Hashi, Türkiye bağlantılı olarak birçok ülkeye uçuş yapabildiklerine işaret ederek, ürünlerini Türkiye üzerinden Orta Asya ve Avrupa pazarlarına pazarlayabileceklerini düşündüğünü anlattı.



Hashi, Türk şirketlerinin ülkesindeki yatırımlarının birçok kişinin hayat standartlarını değiştirdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“Türk kardeşlerimiz desteğe ihtiyacımız olduğu zamanlarda bizleri yalnız bırakmadılar ve geldiler. Şimdi Türkiye ile birlikte Somali’nin kalkınması ve önemli bir ekonomik güç haline gelmesi için çalışmalar başlattık. Balıkçılık alanında bugün bir ilk olan anlaşmanın onurunu yaşıyorum. Birçok alanda takip edecek iş birliklerinin başlangıcı olur umarım.”




Kaynak: Gıdahattı
Eklenme tarihi: 15.01.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERENLER Denizcili..
 KOCAELİ Denizcili..
 ALZE Turizm
 AK Denizcilik
 EGE Denizcilik
 KEVSER Denizcilik
 C-M Denizcilik
 EGE BİRLİK Taşıma..
 GROUPSEA Deniz Ta..
 ERDUR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim