Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Batan tekne için İnterpol siyah bülten çıkardı
Rumeli Feneri’nde içindeki Afgan kaçaklarla birlikte batan teknede bulunan bir yolcunun kimliğinin tespiti için Interpol aileyi Siyah Bülten ile arıyor.



2014 yılının Kasım ayında İstanbul Rumeli Feneri’nde içinde 42 Afgan kaçağın bulunduğu tekne batmıştı. Aralarında çocuklarında yer aldığı teknenin batması sonucu sadece 6 kişi sağ kurtulmuştu. Yapılan aramalarda 27 kişinin cesedine ulaşılırken 9 kişinin ise cesedi bulunamamıştı. Savcılık olayla ilgili kimlik tespiti çalışmalarını sürdürüyor.

Siyah bülten çıkarıldı

Yaşanan faciadan yaklaşık 2 ay sonra Kilyos açıklarında balıkçı ağlarına bir ceset takıldı. Tanınmaz halde olan ceset, Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Savcılık, Rumeli Feneri açıklarında yaşanan tekne faciasında kaybolan göçmenlerden birine ait olduğunu düşünülen cesetle ilgili olarak Adli Tıp tarafından kas, kemik dokusu ve kan örnekleri aldırdı. Ceset ise defnedildi. Cesedin kimliğinin tespit edilmesi için DNA incelemesi gerektiğini belirten savcılık, genotip incelemesinin yapılması ve kimliğinin bu şekilde tespiti için anne, baba, kardeş gibi birinci derece yakınlarına ulaşılmasına ihtiyaç duydu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne siyah bülten düzenlenmesi için talepte bulundu. Savcılığın talebi üzerine Interpol’den siyah bülten çıkarıldı. Olayın üzerinden geçen zamana kadar kimliği tespit edilemeyen cesedin Interpol aracılığı ile birinci derece yakınlarına interpol aracılığı ile ulaşılacak.

Siyah bülten nedir?

İnterpol tarafından çıkarılan bültenler arasında yer alan Siyah Bülten, bulunan cesetlerin kimliklerinin tespiti amacıyla düzenlenen bültendir. Interpol tarafından yayımlanan 7 bülten bulunuyor.

3 sanığa hapis cezası

Sarıyer Rumeli Feneri açıklarında meydana gelen tekne faciası ile ilgili olarak 4 kişi hakkında savcılık tarafından dava açılmıştı. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılamada, mahkeme, 3 sanığı “Bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak ve göçmen kaçakçılığı suçundan 16 yıl ile 19 yıl 7 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme, firari sanığın dosyasını ise ayırmıştı.





Kaynak: GazeteVatan
Eklenme tarihi: 02.02.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Denizcilik v..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 AKNUR Denizcilik
 AKUA MARİN A.Ş.
 ARAZLAR Denizcili..
 TUZLA Tersanecili..
 URANUS Denizcilik
 KALKAVAN Transpor..
 KÖKSALANLAR Deniz..
 SDS Denizcilik ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim