Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ankara ve Samsun'a DTO'dan 5.8 milyon dolar
Denizcilik İşletmeleri'nin üç feribot için açtığı ihaledeki nihai pazarlık görüşmelerinde Ankara ve Samsun feribotlarına en yüksek teklifi Deniz Ticaret Odası'nın kurduğu şirket verdi. DTO Başkanı Metin Kalkavan, "Eğer bu feribotları alırsak, İstanbul-İzmir arasında günlük sefer yapacağız" dedi.

TÜRKİYE Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait Samsun, Ankara feribotları ile TDİ Karadeniz gemisinin nihai pazarlık görüşmeleri tamamlandı. TDİ Karadeniz için en yüksek teklifi 4.2 milyon dolarla (6.3 trilyon lira) Ortadoğu Nakliyat İnşaat Turizm İhracat Pazarlama A.Ş., Ankara Feribotu için 2.5 milyon dolarla (3.7 trilyon lira) Denizciler Turizm ve Denizcilik A.Ş., Samsun feribotu için ise 3 milyon 350 bin dolar ile (5 trilyon lira) yine Denizciler Turizm ve Denizcilik A.Ş. verdi. Tekliflerin değerlendirilmesinin ardından sonuçların Özelleştirme Yüksek Kurulu'na (ÖYK) sunulacağı bildirildi.

TDİ Denizyolları İşletmesi'nin iç ve dış hatlarda sefer yapan ve 5'inci kez satışa çıkartılan 3 gemisine talip olan, ikisi için en yüksek teklifi sunan Denizciler Turizm ve Denizcilik A.Ş., Deniz Ticaret Odası koordinesiyle kuruldu. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, "DTO olarak, hükümetimizin ÖTV'siz yakıt, liman içi ve kabotaj ücretlerinde indirime gitmesine bir cevap vermek için ilk kez böyle bir sosyal projeye imza attık. Yıllardır satılamayan ve zarar eden bu gemileri alarak yük ve araba taşımacılığını artırmak ve kara geçirmek istiyoruz" dedi.

GÜNLÜK SEFER

Kalkavan, gemileri bu şirketin alması halinde Samsun ve Ankara ile günlük İstanbul-İzmir seferlerinin başlatılacağını belirterek şunları söyledi:

"Feribotlarla ileride İstanbul-İtalya arası seferler düzenlenmesi düşüncesi de var. Karadeniz gemisi, bugün olduğu gibi Türkiye ile Yunanistan adaları arasında turistik gezilere devam edecek. Yıllardır özelleştirilemeyen, 7'inci kez satışa çıkarılan bu gemiler bu kez inşallah satılacak ve zarar etmekten kurtarılıp daha verimli kullanımları sağlanacak."

Samsun'u Deniz Kuvvetleri istiyordu

ANKARA feribotunun kardeş gemisi (sister-ship) Samsun feribotuna Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da (DKK) ihale dışı talip olmuştu. Nihai pazarlıktan sonuç alınamaması halinde "Samsun"un, 2002 yılında TDİ'ye ait bir diğer kardeş gemi "İskenderun" gibi DKK'ya bedelsiz devredilmesinin düşünüldüğü bildirilmişti. "İskenderun", Kıbrıs'taki Türk Barış Kuvvetleri'ne bağlı askerlerden bir bölümünün Mersin Limanı'na taşınması sırasında DKK tarafından beğenilmiş, talebi üzerine komutanlığa verilmişti. DKK'ya bağlı bir grup uzman subay, Haliç Tersanesi'nde demirli Samsun feribotunu da gezip incelemişti.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 10.11.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MALATYA Büyükşehi..
 KURUOĞLU Denizcil..
 İLKE Denizcilik
 EDO TURİZM
 DENİZ-AY Denizcil..
 İMTRANS Denizcili..
 ULUÇAY Yatçılık
 ORTAK Denizcilik
 ADAKENT Gemi İşle..
 FARİN Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim