Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Fidye ödendi, Horizon-1 kurtuldu
Somali açıklarında 8 Temmuz tarihinde Somalili korsanlar tarafından rehin alınan Horizon-1 gemisi mürettebatı 89 gün sonra serbest bırakıldı. Horizon`un kurtulduğuna dair ilk açıklama gemicilik şirketinin avukatı Nilgün Yamaner, tarafından yapıldı. Yamaner, fidye konusunda korsanlarla anlaşmanın sağlandığını bildirdi. Geminin akşam saatlerinden itibaren seyre başladığını kaydeden Avukat Yamaner, `Deniz korsanları saat 17.45 itibarıyla gemiden ayrıldı. Mürettebat serbest kaldı` dedi.

Yamaner, geminin yanına Türk Donanması`na ait Gediz fırkateyninin gittiğini ve Horizon`un fırkateyn eşliğinde güvenli olan Akabe limanına doğru yola çıktığını belirtti. Horizon-1`in Akabe`ye ulaşmasının ise 1 hafta 10 gün süreceği, mürettebatın ise Akabe`den uçakla Türkiye`ye getirileceği bildirildi. Türk mürettabatın serbest bırakılmasından sonra, şirket yetkilileri de Akabe`ye doğru yola çıktı.

GİZLİLİĞİ KORUDUK

Horizon Denizcilik Genel Müdürü Fatih Çalışkan, `Şu an gemi bizim kontrolümüzde. Bütün personelimizin ailelerine tüm Türkiye`ye geçmiş olsun diyoruz` diye konuştu. Kaçırılma sürecinde ceşitli eleştirilere maruz kaldıklarını ifade eden Çalışkan, `Şirketimiz çalışmaları gerekli gizliliği koruyarak yaptı. Belli dönemlerde eleştirilere uğradık ama yapılan çalışmalar için gizlilik gerekiyordu. Hepimizin gözü aydın diyorum` şeklinde konuştu.

Gediz Fırkateyni refakat ediyor

Genelkurmay Başkanlığı, Eyl Körfezi`nden (Somali) ayrılacak Horizon-1`e intikali süresince bölgede TCG Gediz fırkateyni tarafından refakat ve koruma sağlanacağını bildirdi. Genelkurmay`ın açıklamasında `TCG Gediz fırkateyni tarafından, geminin emniyeti tesis edilmiş, halihazırda erzak ikmali ile tıbbi destek sağlanmakta olup, ayrıca yakıt ikmali de yapılacaktır. Eyl Körfezi`nden ayrılacak Horizon-1`e intikali süresince bölgede TCG Gediz tarafından refakat ve koruma sağlanacaktır` denildi. Bu arada Ulaştırma Bakanlığı da Horizon 1 ile ilgili sorunun gemi donatanının yaptığı girişimler ve diğer çalışmalar sonucu çözüldüğünü açıkladı.

Aysun Kaptan`ın evinde bayram

Horizon-1 gemisinin 4. kaptanı Aysun Akbay`ın İzmir`deki ailesi, gemiden korsanların ayrılmasıyla büyük sevinç yaşadı.Aysun Akbay`ın babası Özcan Akbay, yaptığı açıklamada, geminin serbest kaldığını basın aracılığıyla öğrendiklerini, haberin gelmesiyle büyük sevinç yaşadıklarını söyledi.

Zor bir 3 ayı geride bıraktıklarını ifade eden Akbay, `Heyecandan ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Olayın sona ermesini heyecanla, sevinçle karşılıyoruz. Aysun`un gelmesini bekliyoruz artık. Şirket yetkilileri geminin önce Ürdün`e gideceğini söyledi. Buradan Ürdün`e personel götürüp oradakileri getireceklermiş` dedi.

Anne Şerife Akbay ise geminin serbest kalmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, bu anı yaşamanın inanılmaz olduğunu vurguladı. Bir an önce Aysun`a kavuşmak istediklerini ifade eden anne Akbay `Onu İstanbul`da karşılamayı düşünüyoruz. Çok özledik` diye konuştu.

Eklenme tarihi: 08.10.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERŞEN Denizcilik
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 TOPKAPI GROUP
 TAN Tanker
 MNT Denizcilik Ta..
 DETEK Deniz Tekno..
 ISKOMARINE Denizc..
 SELİNDA Boat
 TURGUT OKAN Deniz..
 PACMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim