Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yolcu gemisi Silver Spirit'i kesip biçip uzatıyorlar
Lüks bir yolcu gemisini kesip biçip uzatma uzatma gibi görünen ve imkansız denilen sanat Sicilya’nın Fincantieri tersanesinde gerçekleşiyor. Silversea’nın Silver Spirit'in (Gümüş Ruh) yarıya kadar kesilmesinin ve tekrar bir araya getirilmesi gerçekten büyük bir ustalık isteyen işlem olarak görülüyor. Silversea'daki ekip bu heyecan verici sıradışı projeyi gerçekleştiriyor ve gemi 49 metre daha uzun oluyor



Nadir ve sıra dışı bir projede lüks yolcu gemisi Silversea Cruises, eski amiral gemisi Silver Spirit'i genişletildi. Sicilya'daki Palermo'daki Fincantieri tersanesinde gerçekleşen proje, 642 metrelik gemiyi yarısından kesilerek başladı. Ardından 49 metre uzunluğundaki orta bölümün inşaatına başladı. Hazırlanan bu bölüm Silver Spirit'in ortadan kesilen iki yarısı arasına sokulduktan sonra, Silver Spirit'in toplam uzunluğu 690 feet'ten daha fazla oluyor.



608 YOLCU KAPASITESI DAHA GELIYOR

ilk kez bir lüks yolcu gemisinin gemiyi yarıya kadar kesme işlemine tabi tutulduğunu ve yeni eklemenin takılıp tekrar bağlandığı bildirildi. Orta ilaveler, 846 kg'dan fazla çelikten oluşuyor., Geminin tonajını 36,009'dan 39,519 tona çıkıyor. Genişleme, geminin kapasitesini yaklaşık % 12 oluyor ve 608 yolcu artırıyor.

Genişletme projesi ile gemi, daha geniş bir havuz alanına, yeni restoranlara, yeni ve iyileştirilmiş bir spa ve fitness merkezine kavuşuyor. Ayrıca ilave kabinlere ve gemideki su kapasitesini artırmak için dört portatif su tankına için yer açıyor.

AMIRAL GEMISI HAZIRLIYORUZ

Silversea'nın pazarlama müdürü Barbara Muckermann, “Silver Spirit'I uzatma projesinin bu nefes kesici aşamalarına tanık olmak bizi gurur ve heyecanla verdi. Bu iddialı proje, misafirlerimize en çok önem veren bütünleşik özellikleri artıracaktır. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Fincantieri tarafından teslim edilen amiral gemimiz Silver Muse, filo çapında bir yenileme programına ilham kaynağı oldu. Silver Spirit'in uzatılması ve tadilatı, daha lüks bir seyahat deneyimi için en son gemimizin modern zarafetini artırıyor. Gemideki yeni ve gelişmiş düzeni misafirlerimizle paylaşmak istiyoruz ”dedi.

1000 IŞÇI, 450.000 SAAT ÇALIŞIYOR

Proje, toplam 450.000 saat çalışacak yaklaşık 1000 işçi istihdam edildi. Silver Spirit'e 360.000 metreden fazla kablo ve 26.000 feet boru monte ediliyor. Projenin Mayıs ayı başlarında tamamlanması planlanıyor. Amerika’nin önemli gazetelerinden USA Today'e göre geminin 6 Mayıs'ta İtalya'nın Civitavecchia kentine gitmesi planlanıyor.

Silver Spirit 2009'da denize indirildi. Geçtiğimiz sene denize indirilen Silver Muse Silversea’nın en büyük ve amiral gemisi olmuştu. Silver Spirit tamamlandığında Silver Muse’dan 8 feet daha uzun olacak.





















Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 13.04.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYTRANS Denizcilk..
 ER Gemicilik
 ADAMAR Denizcilik
 ROTA Gemi
 ROYALMAR Denizcil..
 INTERGLOBAL Deniz..
 ORCA Denizcilik N..
 TRANSATLANTIK Den..
 CANMAR Denizcilik
 ASWAN Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim