Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları VII. Öğrenci Çalıştayı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde üç gün sürecek olan Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları VII. Öğrenci Çalıştayı" ile "Meslek Yüksekokulları XVII. Denizcilik Programı Çalışma Grubu" toplantısı başladı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu, bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, 30 üniversiteden 120 denizci öğrenci ile 40 akademisyenin katıldığı programa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tarihi, milattan önce 2 bin 500'li yıllara uzanan ilçenin dünya tarihinde de denizcilerin uğrak yeri olduğunu anlatan Hacıoğlu, "Bu liman şehri Tunç Çağı'ndan Antik Yunan'a, Roma ve Bizans dönemlerinden Osmanlı'ya, tarihin her aşamasında önemli bir liman kenti olarak Anadolu'nun batısında parlayan bir inci gibi var olmuştur. Ereğli milli mücadele yıllarında büyük başarı gösteren ve şanlı tarihe adını yazdıran Gazi Alemdar Gemisi ile Türk denizciliğinde de önemli bir paya sahiptir." diye konuştu.

İlçede 1829 ve 1965'de ülke ekonomisinin tarihini değiştirecek gelişmeler yaşandığını belirten Hacıoğlu, şunları kaydetti:

"En güçlü enerji kaynaklarından biri olan taş kömürünün üzerinde bulunduğumuz topraklarda keşfedildiği yıl 1829'dur. 1965 ise taş kömürü ve doğal limanımız sayesinde Türkiye'nin en büyük entegre demir çelik tesisi olan Erdemir'in bu topraklar üzerinde kurulduğu yıldır. Üç gün boyunca denizcilik alanında eğitim ve sektör ilişkisinin konu alınacağı çalıştayı, kültür, sanayi ve liman kentinde gerçekleştireceğiz."

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem de dış ticaretin yüzde 90'ının deniz yoluyla yapıldığını belirterek, deniz ticaretinin ekonomideki payının tartışılmaz bir gerçek olduğunu dile getirdi.

İnsan kaynağının denizcilik sektörünün en önemli unsuru olduğunu ve dünya genelinde iyi eğitim almış gemi adamı talebinin her geçen gün artış gösterdiğine değinen Erdem, şunları kaydetti:

"Uluslararası istatistiklere göre, gemi adamlarımız sayısal olarak dünya denizcik sektöründe önemli bir yer edinmiştir, ancak sadece sayısal olarak değil eğitimli ve nitelikli gemi adamı sağlamanın önemli olduğu unutulmamalıdır. Gelişmiş, kalkınmış ve çağdaş bir toplum olabilmenin ilk ve temel şartı eğitime gereken değeri vermektir denizcilik eğitiminde kaliteyi yakalamak için başta Deniz Ticaret Odası olmak üzere denizcilik camiasının maddi ve manevi katkı ve de gayretleri ile denizcilik ihtisas üniversitesi olan Piri Reis Üniversitesi kuruldu. Dünyada denizcilik eğitimi alanında beşinci sırada olan eğitim kurumunda 3 bin 750 öğrenci öğrenim görmektedir. Bölgemizde ise denizcilik alanında eğitim veren 1 fakülte, 3 meslek yüksek okulu ve 2 meslek lisesi olmak üzere toplam 6 okul bulunmaktadır. Bu okullarda yaklaşık bin 750 öğrenci eğitim görmektedir. "

Üç gün sürecek çalıştayda denizcilikle ilgili konular ele alınacak.




Eklenme tarihi: 26.04.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CK Shipping
 MAK Denizcilik Ti..
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 BORA Denizcilik S..
 YELKEN Denizcilik
 EGE Su Altı Hizme..
 CEO Maritime Co.
 BEYAZ Deniz Taşım..
 DENİZCİLER Turizm
 BAYRAMOĞLU Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim