Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Intel ve Rolls-Royce otonom gemiler için anlaştı
Dünyanın en büyük bilgisayar parçaları üretici Intel ile en büyük motor üreticilerinden bir tanesi olan Rolls-Royce, kaptansız gemi yapmak için ortaklık kararı aldıklarını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl alınan ortaklık kararının dün itibarıyla resmiyete döküldüğünü söyleyen iki şirket, yaptıkları plan neticesinde 2025 yılına kadar ilk otonom kargo gemisini geliştirmeyi planladıklarını belirttiler. Ortak şirketin merkezinin Birleşik Krallık olacağının altı çizilirken, araştırma geliştirme faaliyetlerinin yapılması için Finlandiya ve Norveç’te merkezler açılacağı da duyurulanlar arasında yerini aldı.



“Böylesine sistemleri geliştirmek tamamen devasa verileri işleme, iletme ve depolamayla alakalı olduğundan Intel bir adım öne çıktı” diyen Intel Başkan Yardımcısı Lisa Spelman, “Rolls-Royce, gemicilik sektörünün önde gelen geliştirme şirketlerinden bir tanesi ve birlikte kuracağımız kuruluşla dünya çapındaki gemi ticaretini güvenli hale getireceğiz” açıklamasını yaptı.

Rolls-Royce ise dünyadaki malzeme taşımacılığının yüzde 90’lık kısmının gemiler aracılığıyla yapıldığını, gemileri otonom ya da uzaktan kontrol edilebilir hale getirerek, taşımacılığı daha güvenli ve hızlı hale getirebileceklerini dile getirdi. Böylesine bir operasyon için ise devasa verilerin aktarımının kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı.

Bir dizi yüksek çözünürlüklü kamera, pozisyonlama sensörü ve buna benzer algılayıcılar yoluyla gemileri otonom hale getirmeye çalışacaklarını aktaran Rolls-Royce ve Intel, Rolls-Royce’un hali hazırda Intel tarafından geliştirilen 3D NAND SSD’ler ile veri depolaması yaptığını, yapılacak geliştirmelerle teknolojinin geliştirilerek, amaca ulaşılabileceğini söylediler.





Kaynak: tamindir
Eklenme tarihi: 16.10.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MORGÜL Denizcilik
 CAPELLA Denizcili..
 ŞENER Petrol Deni..
 İBC GÜLER
 NEGMAR Denizcilik..
 CK Shipping
 MNT Denizcilik Ta..
 EDO TURİZM
 UNİTED Maritime
 MERYEM ANA Deniz ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim