Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
'Nusret-2018 Davet Tatbikatı' başladı
Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan "Nusret-2018 Davet Tatbikatı" İzmir Körfezi'nde başladı.

"Nusret-2018 Davet Tatbikatı" kapsamında düzenlenen basın brifingi, Alsancak Limanı'nda demirli "TCG Bayraktar" gemisinde gerçekleştirildi.



Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Ahmet Tunç Veyisoğlu, tatbikatın Türk Deniz Kuvvetleri ev sahipliğinde her yıl planlanarak icra edilen fiili bir mayın harbi tatbikatı olduğunu söyledi.

Tatbikatın ismini 1915 yılında Çanakkale Boğazı'na döktüğü 26 mayınla Birinci Dünya Savaşı'nın kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi'nden aldığını anımsatan Veyisoğlu, harekatın halen Belçika'daki NATO mayın harbi mükemmeliyet merkezinde örnek mayın döküş harekatı olarak öğretildiğini anlattı.



Veyisoğlu, "Nusret-2018 Davet Tatbikatı"nın Türkiye'nin ev sahipliğinde 25 Ekim'e kadar süreceğini söyledi. Tatbikatın mayın döküş, mayın karşı tedbirleri ve liman ziyaretlerini içeren 3 safhada yapılacağını belirtti.

"Birinci safha, liman eğitimleri ile hava ve su üstü unsurları tarafından icra edilecek mayın döküş harekatını içermektedir. İkinci safha, mayın karşı tedbirleri harekatının icra edileceği safhadır. Bu safhada tatbikatın birinci safhasında dökülen eğitim mayınları, mayın avlama gemileri tarafından sonarlar ile tespit edilecek, mayın harbi dalgıçları ve insansız su altı araçları ile teşhis edilerek etkisiz hale getirilecektir. Safha süresince insansız otonom su altı araçları tespit ve teşhis maksadıyla etkinlikle kullanılacaktır. Mayın karşı tedbirleri harekatının yanı sıra gemilerimize önemli bir tehdit teşkil eden asimetrik unsurlar ve hava hedeflerine karşı kuvvet koruma eğitimleri de icra edilecektir. Nusret-2018 Davet Tatbikatı üçüncü safha faaliyetleri kapsamında, denizde fotoğraf çekimi, tatbikat değerlendirme toplantısı ile İzmir Limanı ziyareti kapsamında sosyal ve kültürel faaliyetler icra edilecektir."



TCG Bayraktar gemisinde Mayın Filosu Komutanlığınca idare edilecek tatbikata Türkiye'den 7 mayın karşı tedbirleri gemisi, 1'er komuta-kontrol gemisi (mayın dökücü), korvet, karakol botu, helikopter, sualtı savunma (SAS) timi, Otonom İnsansız Su Altı Aracı timi (AUV), Hava Kuvvetleri Komutanlığından görevli F16 jetleri ile C-130 mayın döküş uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığından görevli 2 Sahil Güvenlik botu katılıyor.

Tatbikatta ayrıca, NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu (SNMCMG-2) kapsamında, Almanya ve Fransa'dan 1'er komuta kontrol gemisi, Bulgaristan, İspanya, İtalya, Türkiye, Yunanistan'dan birer mayın avlama gemisi, Romanya'dan bir hidrografi gemisi ile Yunanistan ve Romanya'dan Patlayıcı Maddeleri Etkisiz Hale Getirme (EOD) timleri, Azerbaycan, Bahreyn, Gürcistan, Katar, Kore Cumhuriyeti, Pakistan, Suudi Arabistan, Kuveyt, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan ve Romanya'dan 52 gözlemci yer alıyor.



Tatbikat, mayın harbi planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitim olanağı sağlamayı, farklı ülkelere ait mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğini geliştirmeyi amaçlıyor.

Toplantıya, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemalettin Bozdağ, NATO Daime MKT Görev Grubu 2. Komutanı Albay Frank Maginsky ile tatbikatta gözlemci olarak bulunan yabancı askerler katıldı.





Kaynak: TRThaber
Eklenme tarihi: 16.10.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HACI İBRAHİM HACI..
 MARMARA RoRo
 DESTİNA Deniz Taş..
 İMAMOĞULLARI deni..
 BATUHAN Denizcili..
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 DALICI Denizcilik
 FURKAN Denizcilik
 DESAS A.Ş.
 İSTANBUL DENİZCİL..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim