Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
NATO'nun dev tatbikatı başladı
NATO'nun Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük askeri tatbikatı olan Trident Juncture 18 Norveç'te başladı. İttifak Sözleşmesi'nin 5. maddesinin 'gerçekçi' bir senaryoyla canlandırılan tatbikata 50 bin asker, 250 uçak, 65 gemi ve 10 bin araç katılıyor.

NATO'nun 29 müttefiki ve bazı ortaklarıyla düzenlediği Trident Juncture 18 tatbikatı Norveç'te başladı. Soğuk Savaş'tan bu yana ittifakın en büyük ve kapsamlı askeri tatbikatı olan Trident Juncture 18, 25 Ekim-7 Kasım arasında icra edilecek. Tatbikata 50 bin asker, 250 uçak, 65 gemi ve 10 bin araç katılıyor. Kuzey Amerika ve Avrupa'nın farklı yerlerinden Ağustos ayında harekete geçen tüm askeri personel ve araçlar halihazırda Norveç'e ulaşmış durumda.

Tatbikat, NATO'nun Napoli'deki Müşterek Kuvvet Komutanlığı Komutanı Oramiral James G. Foggo tarafından yürütülüyor. Söz konusu tatbikatın ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Silahları Sınırlandırma Antlaşması’ndan (INF) çekilme kararı aldığı döneme denk gelmesi dikkat çekici bulundu. Zira, Rusya'dan ABD'nin bu hamlesine karşılık verileceği açıklamaları seslendirilmişti. Bu bağlamda NATO'nun dev tatbikatı Rusya'ya bir mesaj olarak değerlendiriliyor.

5'inci madde canlandırılıyor!

NATO üyesi 29 ülke ve ortaklar Finlandiya ve İsveç'in katıldığı tatbikat yoğun olarak Norveç'te yürütülecek. Ancak deniz tatbikatı için Kuzey Atlantik ve Baltık Denizi, hava tatbikatları için de Finlandiya ve İsveç'in hava sahaları kullanılıyor. Katılımcılar tüm müttefiklere kolektif savunma taahhüt eden ittifakın 5'inci maddesini 'hayali' ancak 'gerçekçi' bir senaryoyla canlandırıyor.

Senaryoda "Güney güçleri" ile "Kuzey güçleri", müttefik Norveç'e yönelik bir saldırı senaryosu çerçevesinde savaşıyor. Tatbikat, bir ittifak üyesi saldırıya uğradığında NATO güçlerinin hızlı bir şekilde saldırı altındaki müttefikin 'egemenliğini tekrar inşa etmek' için harekete geçme kabiliyetini ölçmeyi amaçlıyor.



Eklenme tarihi: 26.10.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERK Denizcilik
 DEKAMAR
 VİLLA Denizcilik ..
 ARKAS holding
 DALYA-H Shipping
 DADAYLILAR
 DERİN Dalgıçlık
 ALCOR Shipping
 AZAK Denizcilik
 AKDEN Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim