Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk denizciliğinde beyaz bir sayfa
MİLGEM Projesi’nin üçüncü gemisi olan TCG Burgazada geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen bir törenle hizmete başladı.

Son dönemlerde özellikle Ege ve Akdeniz'de yaşanan gerilim, Türkiye’nin deniz unsurlarında attığı adımlara dikkati çekerken, Türk sivil denizciliğinin adeta tarihi bir seviyeye ulaştığı görüldü.



Türkiye'nin yerli ve milli insansız hava araçlarıyla göklerde sergilediği başarı öyküsünün bir benzeri mavi suların derinliklerinde yazılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tuzla'da gerçekleştirilen TCG Burgazada'nın suya iniş töreninde yaptığı konuşmada sarf ettiği, "Türkiye'yi denize ayak basamayacak hale getirmeye çalışan çabalara izin vermeyeceğiz" cümlesi, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin denizlerdeki kırmızı çizgisini de ortaya koymuş oldu.

MİLGEM projesi kapsamında denize indirilen korvetlerin tasarımından üretimine milli bir çizgide ilerleme kaydetti. Uzmanlar, yaşanan son gelişmelerle birlikte Türkiye'nin kendi milli gemilerini üreten dünyadaki 10 ülkeden biri olduğuna dikkat çekerek, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın her sınıftan savaş gemisi yaptığına işaret etti.

Yunan medyasında Türkiye çekincesi

Türkiye'nin donanmasını büyüyüp yenilendikçe komşuların rahatsızlık duyduğuna işaret eden uzmanlar, Yunan gazeteleri ve savunma dergilerinin Türkiye'deki gelişmeleri yakından izlediğini belirterek, Yunan uzmanların endişelerine sık sık yer verdiğine dikkati çekti.
Türk Silahlı Kuvvetleri yerli ve milli teknolojilerle devrim niteliğinde işler başararak dengeleri bozarken, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginlikler Mısır, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail’i aynı blokta bir araya getiriyor.

Türkiye'nin mavi suları tehdit altında

Karşımızdaki bloğun zorda kalması durumunda ABD’den de yardım isteyeceği ve büyük ölçüde de alacağını belirten uzmanlar enerji güvenliği nedeniyle AB de bu yapının itici gücü diyor.

Bu nedenle Türkiye'nin mavi vatanı tehdit ediliyor. Suriye’den gelen kara tehdidinin bir benzeri de Doğu Akdeniz üzerinden denizle geliyor. Böyle bir ortamda yerli ve milli projelerle deniz kuvvetlerimiz projeleri arttırmış durumda.

Sivil gemicilikte de altın çağımızı yaşıyoruz

Türkiye sadece askeri gemi projeleriyle değil, ticari gemilerde de adeta altın çağını yaşıyor. Tuzla Tersaneler bölgesi başta olmak üzere farklı tersanelerde çıkardığı büyük işlerle adından söz ettiren sivil gemicilik hizmetlerimiz özellikle gemi tamirinde öne çıkıyor.
Tuzla Tersaneler bölgesinde hizmet veren ve yurtdışına yaptığı işlerle adından söz ettiren DENKAR GEMİ İnşa A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Taha Mete, sektör olarak askeri alandaki başarıları ticari gemilerde de sürdürebilmenin onurunu yaşadıklarını söyledi.

Akdeniz'in lideriyiz

Türkiye'nin gemi tamir, bakım ve onarımında Akdeniz'in lideri olduğunu anlatan Mete, şöyle devam etti:

Türkiye, sahip olduğu potansiyeli her alanda dünyaya ilan ettiği dönemlerden geçiyor.

Denizlerde de tarihi bir dönemden geçtiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Türk tersaneleri Avrupa tersaneleri ile işçilik, fiyat politikası, teslim süresi gibi sektörün önceliklerini belirleyen kritik üçgende çok daha rekabetçi bir düzeye geldi.
Hatta birçok alanda onlardan daha iyiyiz.

10 bine yakın ek istihdam sağlayacak

Sektörün çok ciddi bir istihdam sağladığına da işaret eden Mete, "Bir zamanlar sadece kazalarla gündeme gelen tersanelerimizde iş güvenliği, finansal ve çevre kriterleri en üst düzeye taşıdık. Şimdi de bu yeni dönemin meyvelerini topluyoruz. 2020 ve 2021 seneleri tamir bakım onarım tersaneleri için yeni çıkan bazı yönetmelikler gereği çok yoğun geçecek ve bu süreç sektöre yaklaşık 10 bin kişilik bir artı istihdam kazandırabilir. Türkiye, her alanda olduğu gibi sivil gemicilikte de 2023 hedeflerine başarıyla koşmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.




Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 08.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GROUPSEA Deniz Ta..
 EN-KO Denizcilik ..
 TEMEL Denizcilik
 DİTAŞ Deniz işlet..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 FAAL Denizcilik
 ONUR Makina San. ..
 ATN DENİZCİLİK SA..
 ADAMARİN Tur. Taş..
 YALİ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim