Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
GAÜ'nün genç denizcileri brövelerini aldı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okuluna bu yıl katılan genç denizciler, GAÜ Millenium kongre salonunda, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk’ün de katılımı ile düzenlenen törende ile brövelerini aldı.

Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Öğrenci Konseyi Başkanı, öğrenci temsilcileri, DUYO Müdürü Dr. Bayram Ali TAVLAYAN ve Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk birer konuşma gerçekleştirdi.



Uzakyol Kaptanı Dr. Bayram Ali Tavlayan, bröve takma töreninde, brövenin ayırt edici yönünün yanı sıra uzmanlık belgesi ve sertifika anlamına da geldiğini vurgulayarak, genç denizcilerin sorumluluklarının arttığı söyledi.



Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okuluna bu yıl katılan genç denizciler, Millenium kongre salonunda, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk’ün de katılımı ile düzenlenen tören ile brövelerini aldı.



Uzakyol Kaptanı Dr. Bayram Ali Tavlayan konuşmasında; brövenin ayırt edici yönünün yanı sıra uzmanlık belgesi ve sertifika anlamına da geldiğini vurgulayarak, geleneksel olarak yapılan Bröve Takma Törenin ardından genç denizcilerin sorumluluklarının daha da arttığını ifade etti. Kaptan Tavlayan, iyi bir İngilizce ve lisans derecesiyle mezun olacak genç denizcilerin ileride Uluslararası Denicilik Örgütü (IMO) ve Birleşmiş Milletler (UN) gibi uluslararası kuruluşlarda da görev yapabileceklerini vurguladı. Kaptan Tavlayan, başarıya yönelik adımların öğrencilerin kendi seçimlerine bağlı olduğunu belirterek, İtalyan devlet adamı ve düşünür Seneca’nın “Gideceği limanı bilmeyen gemiye hiçbir rüzgârdan fayda gelmez” sözleriyle genç denizcilere tavsiyede bulundu.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ise konuşmasında, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulunun, önemli ve değerli bir bölüm olduğunu, öğrencilerin başarılarının yakından takip edildiğini ve bu başarılardan gurur duyulduğunu ifade etti. Öztürk ayrıca, öğrencilerin talebi ile kurulan okul bandosunun da kısa zamanda büyük ilerleme gösterdiğini ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tören, bando takımına mensup öğrencilerin sertifikalarının dağıtılmasının ardından, yeni denizci öğrencilere Prof. Dr. Kutsal Öztürk ve Dr. Bayram Ali Tavlayan tarafından brövelerinin takılması ile sona erdi.




Kaynak: Kıbrıspostası + Milliyet
Eklenme tarihi: 09.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VERA Denizcilik
 SANTRA Denizcilik..
 GİSAN Gemi
 LIGHTTOURS Seyaha..
 ALBATROS Yatçılık
 BATU Shipping
 MEGAMAR Denizcili..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 MMMARİNE denizcil..
 GRUP Asm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim