Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
1 milyon amatör denizciye ehliyet
İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisi İsmail Özgür Özkan, 1 milyon kişiye ehliyet vereceklerini söyledi.

"Samsun’um 1" Gemisi’nde' gerçekleşen eğitim programının ardından eğitmen gemi sörvey uzmanı aynı zamanda uzakyol kaptanı Yakup Eğilmez tarafından eğitim ve sınav yapıldı. Sınavın ardından dereceye girenlere ehliyetlerinin verileceği bildirildi.

Samsun Liman Başkanlığı'na atanan İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisi İsmail Özgür Özkan ücretsiz olarak verilecek olan Amatör Denizcilik Belgesi hakkında bilgi verdi.



'SADECE 32 TL HARÇ ÜCRETİ ALINIYOR'

Liman Başkanlığı olarak, isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak Amatör Denizci Belgesi verilmesine yönelik hem eğitimin hemde akabinde yapılacak sınavın tamamen ücretsiz olacağını belirten İsmail Özgür Özkan, "İstihdama büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu projemizde vatandaşın cebinden yalnızca 32 TL harç ücreti çıkacaktır. Kursu bitirip belgelerini ellerine alana kadar ceplerinden başka bir ücret çıkmayacaktır" diye konuştu.

'140 KİŞİLİK KONTENJANLA BAŞLADIK'

Daha önce sağlık raporu gerekirken, mevzuatta yapılan değişiklikle artık vatandaşın araba ehliyeti varsa kendisinden sağlık raporu da istenmediğini kaydeden Özkan, şunları söyledi:

"Ehliyeti olmayan vatandaşlarımızın Amatör Denizci Belgesi alabilmeleri için aile hekimlerinden sağlık raporu almaları gerekecek. Projeye 2 Ekim 2018 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turan'ın takdimi ile start verildi. Start verilmesinin üzerine eğitimcimizi belirlememizin ardından geçtiğimiz hafta ilk kursumuz için başvurularımızı alarak ilk kursumuzu 140 kişilik kontenjanla başladık"

‘1 MİLYON BELGE VERMEYİ HEDEFLİYORUZ'

Bakanlık tarafından başlatılan bu projenin amacının etrafı denizlerle çevrili Türkiye'de insanların denizle daha fazla kucaklaşmasının amaçlandığına işaret eden Özkan, " Denizi olmayan bazı ülkelerde denizci ehliyeti olanların sayısının bizim ülkemizdekinden çok olması kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü 2023 yılında; en az 1 milyon Amatör Denizci Belgesi sahibi vatandaşımızın olmasını hedefliyoruz" ifadesinde bulundu.

BELGEYİ ALMANIN YAŞ SINIRI 14

Belgeyi almanın alt yaş sınırının 14 olduğuna değinen Özkan, "Bu belgeyi alan vatandaşlar 24 metreye kadar ticari olmamak kaydıyla özel tekne kullanabilmekte. Talep beklenenin üzerinde. Eğitmen sayımızı artırmayı planlıyoruz. 2 hafta içerisinde 300'ün üzerinde başvuru var. Briinci sınavımızı tamamladık" diyerek ikinci sınav hazırlıklarına başlayacaklarını aktardı.





Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 26.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BOYBEYİ Denizcili..
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 GİRİT Yatcilik
 BAFA Su Ürünleri
 ARAS Gemi Kurtarm..
 TEKNOMARİN Denizi..
 BARİKA Denizcilik..
 AR-GAZ
 AVRASYA EXPRES
 GARANTİ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim