Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Denizi kirleten gemi tespit edildi
İzmit Körfezi'nde sızan sintine ve fuel oil ile kirliliğe neden olan gemi tespit edildi.

5 Kasım tarihinde Darıca ilçesinde, bir gemiden sızdığı tahmin edilen sintine ve fuel oil, deniz yüzeyinde ve sahilde kirliliğe neden olmuştu. Yetkililer tarafından başlatılan incelemeler sonucunda kirliliğe sebep olan gemi bulundu. Sintine ve fuel oilin Yalova Altınova tersaneler bölgesinde bakımda olan gemiden sızdığı belirlendi.

SUÇ DUYURUSU

Kocaeli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimiz Darıca İlçesi Yalı Mahallesinde yer alan Darıca Vapur İskelesi civarında 05/11/2018 tarihi itibariyle deniz kirliliği gözlenmiş olup, yaşanan kirlilik ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından temizlik çalışması başlatılmış akabinde, kayalık alanda gözlenen kirliliğin temizlenmesi amacıyla yetkili temizlik firması görevlendirilmiştir. Tüm temizlik çalışmaları titizlikle gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu kirliliğe sebebiyet veren geminin bulunması amacıyla, kirlilik mahallinden ve kirlenmeden sorumlu olduğu düşünülen Yalova İli Altınova İlçesinde tersaneler mahallinde bakım/onarımda olan geminin yakıt ve slaç tanklarından numuneler alınmıştır. Alınan numunelerin TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Laboratuvarında yapılan parmak izi analiz sonuçlarında kirliliğin gözlendiği bölgeden alınan atık numunesiyle gemiden alınan numunelerin bir biriyle uyumlu olduğu tespit edilmiştir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından gerçekleştirilen titiz incelemeler sonucu; Darıca Vapur İskelesi civarında gözlenen deniz kirliliğine sebep olan gemi tespit edilmiştir.

Denizi kirleten gemiye idari yaptırım uygulanması için yetkili idarece gerekli işlemler başlatılmıştır. Temizlik çalışmaları sonucu oluşan tüm masraflar kirleten gemi yetkililerinden tazmin edilecektir. Bununla beraber TCK uyarınca gerekli takibatın yapılması hususunda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur."




Eklenme tarihi: 28.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GİRİT Yatcilik
 KADIOĞLU Denizcil..
 BORLU Çevik Akary..
 EGE Denizcilik
 ORIENT Shipping C..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 SAN-MAR Denizcili..
 STFA Deniz İnşaat
 SEA JOGGERS
 EFE Gemi İşletmec..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim