Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk gemisinin denizde mahsur kalan mültecileri kurtarma anları
Fas’tan İtalya’ya deniz yolu ile geçmek isteyen 13 düzensiz göçmen Oras Denizcilik’e ait M/V Harmony S gemisinin Türk mürettebatı tarafından kurtarıldı.



Fas’tan İtalya’ya seyretmekte olan Harmony S gemisi, Almeria MRCC’den (Deniz Kurtarma ve Koordinasyon Merkezi) yapılan çağrı ile düzensiz göçmenleri kurtarma bildirimi aldı.

Almeria’nın 30 deniz mili açığında bulunan Harmony S gemisi, çağrı üzerine rotasını değiştirerek göçmenlerin bulunduğu koordinata gitti.

Göçmenler, kurtarma operasyonuyla gemiye alındı. Öncelikle 4 gündür denizde olan göçmenlerin ıslak kıyafetleri değiştirildi. Ardından eğitimli gemi mürettebatı tarafından göçmenlere ilk yardım müdahalesi yapıldı. Günlerdir denizde yiyecek ve içecek olmadan yolculuk etmeye çalışan göçmenlere ikramlarda bulunuldu.

Daha sonra İspanya MRCC tarafından yönlendirilen kurtarma botunda bulunan sağlık personeli göçmenleri bir kez daha sağlık kontrolünden geçirdi.

İspanyol ekip, başta şirket yetkilileri ve gemi kaptanı Levent Kayaalp olmak üzere tüm mürettebata üstün çabalarından dolayı teşekkür ederek göçmenlerle birlikte gemiden ayrıldı. Göçmenlerin gerekli işlemler yapılmak üzere Almeria’ya götürüldüğü bilgisi verildi.

MV Harmony S gemisi kaptanı Levent Kayaalp ve mürettebatın büyük gayretleriyle başarılı bir şekilde tamamlanan kurtarma operasyonunun ardından Almeria MRCC, gemiye bir teşekkür mektubu gönderdi.

İŞTE O ANLAR



Kaptan Levent Kayaalp kurtarma operasyonunun tüm detaylarını anlattı.

Kayaalp yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Panama bayraklı Harmony S gemimizle 24 Kasım tarihinde Fas'ın Jorf Lasfar Limanı’ndan yüklemiş olduğumuz yükümüz ile tahliye limanımız olan İtalya - Pozzallo'ya seyir halindeydik. İspanya -Almeria'nın 30 deniz mili güneybatısında saat 14.40’da Capo de Gata Traffic tarafından yapılan çağrıyla, yaklaşık 4 deniz mili uzağımızda içinde insanların olduğu bir teknenin bulunduğu bölgeye intikal etmemiz bildirildi. Arama kurtarma operasyonu için tüm gemi personeli olarak seferber olduk.



“Bot içindeki herkesi kurtarmayı başardık”

Kısa sürede teknede bulunan kişilerin kurtarılması için gerekli hazırlıkları yaptık.

Saat 15.00 civarlarında bahsi geçen tekneyle göz teması sağladık. Gemiyle manevra yaparak içinde 13 kişinin olduğunu tespit ettiğimiz yaklaşık 5 metre boyundaki lastik botu mürettebatımızın büyük özverisiyle emniyetli bir şekilde sancak bordaya aldık. Bot içinde bulunan herkesi gemi güvertesine alarak kurtarmayı başardık.



“Aç ve susuz olduklarını öğrendik”

Kurtardığımız kişilere gerekli ilk yardım müdahaleleri yaparak su ve yiyecek ikram ettik.

Aldığımız bilgilere göre Fas'tan İspanya'ya kaçak yollarla gitmek istediklerini, 4 gün önce yola çıktıklarını, aç ve susuz olduklarını öğrendik. Yorgunluktan bitap düşmüş olan şahıslar gemi güvertesinde bir müddet dinlenip kendilerine geldikten sonra ıslak kıyafetleri çıkarıldı. Gemi içinde sıcak olan yaşam mahalline alınarak gerekli müdahalelere devam edildi.

Kişilerin sağ ve emniyetli olarak gemiye alındıkları bilgisini Almeria MRCC'ye bildirdik. MRCC tarafından göçmenleri teslim almak üzere bir adet kurtarma botu gönderildiği bilgisi verildi.

16.30’da kurtarma botu gemiye ulaştı. Kurtarma personeli tarafından şahısların sağlık kontrolü gemi salonunda tekrar yapıldı.

Genel sağlık durumları iyi olan 13 kişi yetkililere teslim edildi ve 17.20 itibariyle kurtarma operasyonu tamamlanmış oldu.

17.30 itibariyle gemiye yol verilerek İtalya'nın Pozzallo Limanı'na seyre devam ettik.



“Teşekkür mektubu gönderdiler”

Almeria MRCC de kurtarma operasyonu nedeniyle tarafımıza teşekkür mektubu gönderdi.




Kaynak: Denizhaber + Türkdeniz
Eklenme tarihi: 29.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BERK Turizm Yatçı..
 SEAHAWK Training ..
 DEVAL Denizcilik
 ÖZSAY Deniz nakli..
 GİRİT Denizcilik ..
 ALİ RIZA AKSOY De..
 MİRAGE Hotel
 ARMADOR Denizcili..
 FURKAN Denizcilik
 INTERGLOBAL Deniz..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim