Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Yunan fırkateyni ikmal sorunu yaşayınca bölgeyi terk etti
Doğu Akdeniz'de araştırma yapan 'Barbaros Hayreddin Paşa' sismik araştırma gemisini 18 Ekim'de taciz eden Yunanistan'a ait fırkateyn, gerekli yakıt ve ve barınma ikmalleri sağlanamadığı için bölgeyi terk etti.

Diplomatik kaynakların iddialarına göre Yunanistan'a ait fırkateynin yakıt ve gıda ihtiyaçları karşılanamadığı için bölgeden ayrıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye arasında yapılan antlaşmalar çerçevesinde Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma gemisi, Doğu Akdeniz'de önceden ilan edilen Güzelyurt Araştırma Sahası'nda çalışmalara başladı. Bölgede araştırmalarını sürdüren Barbaros Hayreddin Paşa gemisi, 18 Ekim'de Yunanistan'a ait bir fırkateyn tarafından taciz edildi.

Taciz olayı, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait unsurların hızla bölgeye hereket etmesiyle son buldu. Akdeniz'de suların ısınmasına neden olan bu olay, Türkiye tarafından diplomatik kanallardan tepki gösterilip, Yunanistan uyarıldı. Yaşananlar üzerine Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait 2 fırkateyn, 2 korvet ve 2 denizaltı Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi etrafında koruma çemberi oluşturdu.

ATİNA'DAN GEREKLİ YARDIM GELMEDİ

Yunan gemisi de, koruma çemberinin dışında izleyici konuma geçti. Bir müddet beklemede kalan Yunan fırkateyni, Ankara'nın kararlı bir duruşu ile pest etti. Diplomatik kaynakların iddiasına göre Yunan gemisi, hem yakıt hem de barınma ikmal sorunu yaşamaya başladı. Atina'dan gerekli yardımın gelmesinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle, gemi bölgeden ayrıldı.

MGK: MÜSAADE EDİLMEYECEK

Kıbrıs'taki doğalgaz ve petrol arama krizi Milli Güvenlik Kurulu'nun son toplantısında da ele alındı. MGK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatleri son gelişmeler çerçevesinde değerlendirilmiştir. Bölgedeki tek yanlı ve uluslararası hukuku çiğneme teşebbüsleri ile cepheleşme girişimlerinin bölge ve dünya barışına katkı sağlamayacağı, uluslararası hukuka uygun ve meclis iradesine dayanan kararlılığımızın dikkate alınması gerektiği belirtilmiştir. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerine aykırı hiçbir gelişmeye müsaade edilmeyeceği teyit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

30 SAVAŞ GEMİSİ VAR

Demirören Haber Ajansı'nın edindiği bilgilere göre Doğu Akdeniz'de şu anda Türkiye, Rusya, ABD, İtalya, Fransa'ya ait yaklaşık 30 savaş gemisi bulunuyor.




Eklenme tarihi: 30.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYGAZ A.Ş.
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 EUROTRADE
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 AKMAN Dalış Merke..
 YAMAN Denizcilik
 ÇEŞME Balik Turu
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 YALOVA Sualtı Su ..
 GENTA
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim