Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İleri teknolojili botlar, düzensiz göçün önüne geçecek
Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ileri teknolojili 105 bot ihalesini alan Ares Tersanecilik'in Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, "Bu botlar kendi alanlarında dünyanın en ileri teknolojisiyle donatılmış olacak. Türk karasularının hemen her yerinde olacak bu botlar. Böylece düzensiz göçün önüne de büyük ölçüde geçilmiş olacak" dedi.



Antalya Serbest Bölge'de faaliyet gösteren Ares Tersanecilik tarafından geçen yıl Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyacı olan botlar ve süratli karakol botlarının teslimatı gerçekleştirildikten sonra yeni projelerle çalışmalar sürdürüldü. Bu kez Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'na hizmet verecek Ares Tersanecilik'in Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, ileri teknolojiyle donatılmış 105 Sahil Güvenlik botunun ihalesine giren 5 firmadan 1'i olduklarını ve ihaleyi kazandıklarını söyledi. Olabildiğince kısa sürede 105 botu üreterek, Türk karasularının güvenliği için Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edeceklerini kaydeden Kalafatoğlu, "Bu botlar kendi alanlarında dünyanın en ileri teknolojisiyle donatılmış olacak. Türk karasularının hemen her yerinde olacak bu botlar. Böylece düzensiz göçün önüne de büyük ölçüde geçilmiş olacak" diye konuştu.

ANTALYA'DAN CUMHURİYET TARİHİNİN İHRACAT REKORU

Dünyada en fazla ülkeye gemi ihraç eden birkaç şirketten olduklarına dikkat çeken Kerim Kalafatoğlu, başta Körfez ülkeleri olmak üzere Afrika, Avrupa ve Güney Amerika'nın da kapsam dahilinde olduğu çok sayıda ülke ile yeni iş olanakları üzerinde görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Dünyada gemi inşa sektörünün krizden kurtarılmaya çalışıldığı dönemde, Ares'in ihracat rekorları kırdığını da dile getiren Kalafatoğlu, şöyle konuştu:
"Gemi inşaat sektörü bütün dünyada bir krizden uyanmaya çalışıyor. Bu kriz maalesef Türkiye'nin inşa sektörünü de etkilemiş durumda. Biz son yıllarda yaptığımız atılımlarla dünyanın kendi ölçeğinde en büyük birkaç kontratını getirebildik. Son dönemlerde Antalya'da Cumhuriyet tarihimizin gemi ihracat rekorlarını kırmış bir şirketiz. Dünyada en fazla ülkeye askeri gemi ihracatı yapan tek firmayız. Antalya'da açıklanan ihracat rekortmeninin yüzde 35 üzerinde ihracatımız var. Batı Akdeniz'in en büyük ihracatçısıyız diyebiliriz. Yakın zamanda kapasitemizi yüzde 60 oranında yükseltmiş olacağız."





Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 04.12.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 MEGASTAR Daily Bo..
 DENİZCİLER Turizm
 FUL Denizcilik Lt..
 GUNGOR Shipping
 HACIBABA Ltd. Şti..
 MEKE Group
 ANGELS PRO ACTION
 ISKOMARINE Denizc..
 SEFER Chartering
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim