Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Samsun'da karaya oturan Daphne Gemisini kurtarma çalışmaları başladı
Karadeniz'de meydana gelen fırtına sebebiyle sürüklenerek Samsun sahilinde karaya oturan Sierra Leone Cumhuriyeti bandıralı M/V Daphne adlı kuru yük gemisini kurtarma çalışmaları başladı. Fırtınada kurtarılan gemi mürettabatının da katıldığı kurtarma operasyonu devam ediyor.

Samsun'da bir gemi firması tarafından yürütülen çalışmada, ilk olarak gemi ambarlarının açık olması sebebiyle dolan sular pompalarla tahliye ediliyor. Ardından, 4 bot ve 1 römorkör yardımıyla gemi çekilecek, bataklığa saplanmış ise geminin altındaki çamurlar, çamur pompalarıyla boşaltılıp açığa alınacak. Burada dalgıçlar, geminin su altındaki fotoğraflarını çekip hasar tespiti yapacak. Hasar küçük ise gemi geçici tamir yapılıp bakım onarım için Ünye Tersanesi'ne götürülecek.

Kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren Daphne Gemisi İşletme Müdürü Naci Uşaklı, tüm işlemin yaklaşık 1.5 gün süreceğini söyledi. Çevreye zarar vermeden gemiyi tersaneye götürmek istediklerini dile getiren Uşaklı, "Samsun'da bayağı insana rahatsızlık verdik. Ama bu Allah'tan gelen bir şey. Yapacak bir şey yok. Doğal afetlerle yaşadığımız bir olay. İnşallah çevreye ve hiç bir şeye zarar vermeden kurtarma operasyonunu gerçekleştireceğiz." dedi.

Çalışmalar kapsamında neler yapıldığını da anlatan Naci Uşaklı, "Kurtarma yardımı için Samsun'da bir firma ile anlaştık. Şu an üzerinde 4 tane bot, 1 römorkör ve 6 pompa ile gemi kurtarma operasyonuna giriyor. Geminin ambar kapaklarının açık olmasından dolayı giren sular pompalar yardımıyla dışarı boşaltılacak. Sonra çekme işlemi yapılacak. Gemi açığa alınacak. Açıkta dalgıçlar nezaretinde su altı filmleri çekilip hasar durumu tespit edilecek. Sonra da Ünye Tersanesi'nde onarımı yapılacak." şeklinde konuştu.

Samsun Limanı'na Batum'dan hurda demir getiren 82 metre uzunluğundaki M/V Daphne kuru yük gemisi, önceki gün fırtınaya yakalanmıştı. Samsun açıklarında süreklenen gemi, 5'i Türk 10 mürettabat ile birlikte Canik ilçesi Belediye Evleri semti Doğupark açıklarındaki dalgakıranlara çarpıp karaya oturmuştu.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 04.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MORGÜL Denizcilik
 MOBİDİK Yatçılık
 ERLER denizcilik ..
 SETA Denizcilik v..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 DERPINA Denizcili..
 LİDER Gemi işletm..
 LİDER Gemi San.Tu..
 DEVAL Denizcilik
 DİNÇER Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim