Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi Tebliği'nde değişiklik
Tarım ve Orman Bakanlığı, balıkçılık faaliyetinde bulunacak gemilere boy uzunluğuna ve faaliyet tipine bağlı olmaksızın, Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS) cihazı taktırılmasını zorunlu kılabilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Tebliğ, balıkçılık faaliyetinde bulunan gemilerin kimlik, konum, zaman, hız, yön gibi seyir bilgileri ile avcılık faaliyetleri ve avlanan su ürünleri verilerinin GSM ve uydu iletişim araçları vasıtasıyla izlenmesini ve dijital ortamda kayıt altına alınarak toplanmasını sağlamayı amaçlıyor.



Buna göre, boy uzunluğu 12 metre ve üzerindeki balıkçı gemilerine, kimlik, konum, zaman, hız, yön gibi seyir bilgileri ile yaptıkları faaliyetleri ve avlanan su ürünleri verilerinin GSM ve uydu iletişim araçları vasıtasıyla izlenmesinde ve bunlara ilişkin verilerin Bakanlığa gönderilmesinde kullanılmak üzere tBAGİS cihazının taktırılması zorunlu olacak.

Bakanlık, boy uzunluğuna ve faaliyet tipine bağlı olmaksızın, balıkçılık faaliyetinde bulunacak diğer gemilere de BAGİS cihazı taktırılmasını zorunlu kılabilecek. BAGİS cihazının temini ve gemilere takılmasıyla ilgili masraflar balıkçı gemisi yetkilisine ait olacak.

Gemilere takılan BAGİS cihazlarına, bakanlık yetkilisi veya bakanlıkça yetkilendirilenler dışında arıza durumu dahil olmak üzere hiçbir şekilde müdahalede bulunulmayacak.

BAGİS cihazı, balıkçılık faaliyetinde bulunan gemilere, kimlik, konum, zaman, hız, yön gibi seyir bilgileri ile yaptıkları faaliyetleri ve avlanan su ürünleri verilerinin GSM ve uydu iletişim araçları vasıtasıyla izlenmesinde ve bunlara ilişkin verilerin Bakanlığa gönderilmesinde kullanılmak üzere takılan, tüm donanım ve ekipmanları ile elektronik seyir defteri olarak tanımlanıyor.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 06.01.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AQUANAUT Diving
 TROY M.A.T.
 UNICOR İnternatio..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 ALUNA ESTATES S.A
 ATLAS Gemicilik v..
 MERSİN Deniz ve T..
 CTM Denizcilik
 ALFEKS ALESTA Den..
 ERC Denizcilik Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim