Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Hollandalı denizcilere Türkiye yardımcı oldu
Kıbrıs açıklarında Hollanda Deniz Kuvvetleri’ne ait EVERTSEN Fırkateyni’nde görev yapan iki askerin ailevi nedenlerden dolayı ülkelerine dönme taleplerine Türkiye yardımcı oldu. Personellerden biri Antalya'dan diğeri ise Adana'dan Hollanda'ya gönderildi.

Hollanda Deniz Kuvvetleri’ne ait EVERTSEN Fırkateyni, Kıbrıs açıklarında görev yaparken farklı tarihlerde 2 personelin ailevi nedenlerden dolayı ülkelerine dönme taleplerine Türkiye yardımcı oldu. Silahlı kuvvetlerin desteği ile personellerden biri Antalya'dan diğeri ise Adana'dan Hollanda'ya gönderildi.
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, NATO Görev Grubu Komuta Gemisi olarak Doğu Akdeniz'de bulunan Hollanda Deniz Kuvvetleri’ne ait EVERTSEN Fırkateyni'nde görevli iki personelin 22 ve 24 Ocak tarihlerinde ailevi nedenlerle Hollanda'ya dönme istekleri, gemiden bulunan Türk Deniz Subayı tarafından üst makamlara bildirildi.

Bunun üzerine yapılan planlama ile ilk asker, 22 Ocak'ta Kıbrıs'ın güneyindeki gemiden tahliye edildi. Hollandalı personel, gemideki helikopterle 40 mil uzaklıktaki Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne bağlı Limasol yerine 220 mil mesafedeki Antalya'ya nakil edildi. Asker, görevlilerce uçağa bindirilip Hollanda'ya gitmesi sağlanırken helikopter de yakıt ve ihtiyaçlar sağlandıktan sonra gemiye döndü. 24 Ocak'ta de yine aynı gemide benzer ise bir durum daha yaşandı.

Yine bir askerin ailevi nedenlerden dolayı ülkesine dönmesi için silahlı kuvvetler destek verdi.

EVERTSEN Fırkateyni bu kez Kıbrıs'ın batısındayken oluşan talep sonucunda söz konusu personel gemideki helikopterle Mersin'e getirildi. Helikopter yine yakıt ikmalı sağlanıp gemiye dönerken personel ise TSK görevlileri tarafından karayolu ile Adana'ya getirildi. Buradan da uçakla Hollanda'ya seyahat etmesi sağlandı.

Her iki olayda da TSK tarafından insani yardımla ilgili gerekli tepkinin süratle gösterildiği, Hollanda gemisinin helikopterine gerekli iniş ve yakıt ikmali kolaylıklarının sağlandığı ve personelin havaalanına nakli için kara ulaşımı desteği verildiği öğrenildi.



Kaynak: Kıbrıspostası
Eklenme tarihi: 28.01.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SDS Denizcilik ve..
 DİZMAN Denizcilik
 DOGRUYOL Gemi İşl..
 REKA Denizcilik
 HEDEF Shipping
 GOODHOPE Shipping
 ULUÇAY Yatçılık
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 EGE RORO
 GLOBUS Uluslarara..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim