Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
2 işçinin öldüğü tersane kazasını protesto ettiler
Limter-İş Sendikası, Tuzla’da yaşanan işçi ölümlerini protesto etti. Sendika gemide gerekli gaz ölçümlerinin yapılmadığını iddia etti.

Tuzla Gemi Endüstri Tersanesi’nde meydana gelen patlamada 2 işçinin hayatını kaybetmesini protesto eden Limter-İş Sendikası, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda uzman bir komisyonun kurulmasını talep etti



Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiyecilik ve Antrepoculuk İşçileri Sendikası (Limter-İş), Tuzla Gemi Endüstri Tersanesi’nde meydana gelen patlamada 2 işçinin hayatını kaybetmesi ve 11 işçinin yaralanmasını protesto etti. HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm ile Limter-İş Başkanı Kanber Saygılı tedavileri hastanede devam eden yaralı işçileri ziyaret ettikten sonra kazanın yaşandığı işyeri önünde basın açıklaması yaptı.

Eyleme, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş sözcüsü Sedat Şenoğlu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticileri, Deri Dokuma Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS), Devrimci Yapı İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) ile birlikte yaralı işçilerin aileleri katıldı. Eylemciler, “İş cinayeti, işçi kıyımı değil, işçi sağlığı, güvenliği ve iş güvencesi istiyoruz” pankartı açtı.



‘Patlama gerekli gaz ölçümleri yapılmayınca yaşandı’

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, LP2 Poseidon isimli tankerde gerekli denetim ve testlerin yapılmaması sonucu yaşanan patlamada Mehmet Tütüncü ve Muhammed Ali Yılmaz’ın yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Azami kar hırsıyla, iş güvenliği önlemlerini hiçe sayan patronların iş cinayetlerine davetiye çıkardığını söyleyen Saygılı, söz konusu iş kazasının gaz ölçümlerinin yapılmamasından kaynaklandığını, bu koşullarda yapılmasına izin verilen sıcak çalışmanın sonunda yangının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Yaşanan patlamadan ve işçi ölümlerinden tersane patronunun sorumlu olduğunu kaydeden Saygılı, “Tersane patronları üzerinde hiç bir yaptırım yetkisini kullanmayan, taşeronluk sistemini meşrulaştıran siyasal iktidar da cinayetlerin sorumluluğunu paylaşıyor. Yaşanan iş cinayetlerine rağmen patronlar yargılanmadığı gibi suç mühendis ve iş güvenliği uzmanları üzerine yıkılıyor” dedi.

‘İş güvenliği noktasında uzman komisyon kurulmalı’

Taşeronluk sisteminin yasaklanması gerektiğini ifade eden Saygılı, sendikalaşma önündeki engellerin kaldırılmasını, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda uzman bir komisyonun kurulmasını talep etti.

Yapılan açıklamanın ardından eylem sloganlarla sona erdi.




Kaynak: gerçekgüncem
Eklenme tarihi: 31.01.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EGE RORO
 BELUGA Yatcılık
 EKOL Denizcilik
 AYKOP Gemi
 TOLGA Denizcilik ..
 ROTA Gemi
 DOĞRU Denizcilik
 RECA MARMARA Nak...
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 GÜRMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim