Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz tatbikatı başladı
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de 103 gemi ile Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatını başlattı. Tatbikatta “Mavi Vatan’da Güçlüyüz Anavatan’da güvendeyiz” mesajı verildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda gerçekleştirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikati olan "Mavi Vatan- 2019" Tatbikatı başladı.

Bu yıl ilk defa Anadolu'yu çeviren üç denizde aynı anda icra edilecek tatbikat 8 Mart'ta bitecek. Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz'e açılan donanmanın vurucu güçlerine Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları da eşlik edecek.

Tatbikat, Doğu Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de yüklesen tansiyon ve yaşanan restleşmelerin ardından çok daha önemli bir hale geldi. Yerli ve milli gemilerin de katıldığı tatbikatla birlikte Türk Donanması "Mavi Vatan'da Güçlüyüz Anavatan'da güvendeyiz" mesajı verdi.



8 BÖLGEDE BAŞLADI

Tatbikatın ilk gününde birlik ve gemilerin Karadeniz Ereğli, Umuryeri, Gölcük, Erdek, Çanakkale, Foça, Aksaz ve Mersin, İskendurun deniz üslerinden fırkateynler ve korvetler tam savaş yüküyle denize açıldı. Gerçek mermi ve mühimmatlar kullanıldığı tatbikatta jenerik senaryo ve jenerik coğrafyaya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı birlik, gemi ve deniz hava vasıtalarının harekata hazır seviyesini arttırmak için tatbikatlar yapıldı.

Tatbikat, Deniz Harp Merkezi Komutanlığı'nda kurulan 165 kişilik tatbikat kontrol merkezi tarafından sevk ve idare ediliyor. Birliklere dünyanın gelişmiş Deniz Kuvvetleri'nde bile nadir görülen deniz karakol uçağı ve deniz helikopteri de katıldı.



GEMİLERE ZİYARET

2 Mart'a kadar su üstü harbi, hava savunma harbi, denizaltı savunma harbi, mayın harbi, elektronik harp ve denizde denetim harekatını içeren harekata hazırlık eğitimleri yapılacak. Firkateyn ve korvetler su üstündeki hedefleri vuracak, insansız hedef uçaklara gemilerden hava savunma füzeleri ateşlenecek, kara bombardımanı yapılacak. 2-5 Mart arasında üç denizde uluslararası suları da kapsayan bölgelerde aynı anda kriz ve harp dönemi senaryolarını içeren serbest oyun faaliyeti icra edilecek. 6-8 Mart'ta "Donanmamız Halkımızı Kucaklıyor" temasıyla Trabzon'dan İskenderun'a kadar Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz sahillerinin tamamını kapsayacak şekilde 68 gemi 33 yurt içi liman ziyaret edecek. Gemilerin kapıları halka açılacak.



İHA VE SİHA'LAR TATBİKATTA

Mavi Vatan-2019 tatbikatı hakkında bilgi veren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu, tatbikatta 'Anka' ve 'Bayraktar' insansız hava araçlarının, 'Umtas' ve 'Cirit' silah sistemlerinin yanı sıra birçok yeni sistem ve silahın deneneceğini açıkladı. Bağcıoğlu, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Mavi Vatan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin deniz hak ve menfaatlerinin korunması maksadıyla verilecek her türlü görevi icra etmeye hazır ve kararlıdır" dedi.



103 GEMİ DENİZDE

Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz tatbikatına 13 firkateyn, 9 korvet, 16 hücumbot, 7 denizaltı, 7 mayın avlama gemisi, 17 yardımcı sınıf gemi, 14 karakol gemisi, 22 çıkarma gemisi, 1 eğitim gemisi olmak üzere toplam 103 adet gemiyle ayrıca deniz karakol uçakları, deniz helikopterleri, insansız hava araçları, SAT, SAS görev timleri, amfibi ekibi, Kara Kuvvetler Komutanlığı'nın taarruz helikopterleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan taktik hava gayreti ve havadan ihbar kontrol uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan ise Sahil Güvenlik gemi ve botlarıyla katıldı.



DONANMA KOMUTANI ZİYARET ETTİ

Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, birlik komutanlarını, koordinasyon toplantıları maksadıyla ziyaret etti. Tatlıoğlu daha sonra operasyona katılan gemileri helikopterle izledi.




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 28.02.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 PASİFİK Lojistik ..
 TRANSATLANTIK Den..
 CVS Denizcilik
 TUZLA Tersanecili..
 CK Shipping
 OMSAN Lojistik A...
 SUNSAİL
 FORSA Yatçılık
 LCM ROTA Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim