Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yüzen Venedik 'Costa Venezia' suya indirildi
Kruvaziyer turizminin öncü markası Costa Cruises, Çin Pazarı için tasarlanan yeni gemisi Costa Venezia’yı görkemli bir törenle suya indirdi.

Dünya denizlerinde kruvaziyer seyahatlerinin öncü markası Costa Cruises, Çin pazarı için tasarlanan yeni gemisi ‘Yüzen Venedik’ Costa Venezia’yı görkemli bir törenle suya indirdi. 135 bin ton ağırlığında, 323 metre uzunluğundaki gemi Marco Polo’nun izini sürerek 3 kıtada 4 denizde ve 18 ülkede Avrupa’dan Uzak Doğu’ya uzanan unutulmaz seyahatler için cruise gezginlerini bekliyor.



Görkemli suya indirme töreni

Çin pazarının en büyük gemisi olacak Costa Venezia, 5 bin 200 kruvaziyer yolcusunu misafir edebilecek. İtalya’da inşa edile geminin Trieste Limanı’ndaki suya indirilişine, akrobasi uçakları ve havayi fişek gösterileri eşlik etti. Venedik kentinden ilham alarak tasarlanan gemi, her köşesinde yolcularına İtalyan kültürünü ve hayat tarzını yaşatmayı vaat ediyor.



Her adımda Venedik

Marko Polo ve Casanova’nın sofistike ruhunu hissetmek ve adeta Venedik sokaklarında dolaşır gibi gemiyi keşfetmek mümkün. Geminin tiyatrosu Venedik “La Fenice” tiyatrosundan ilham alıyor; adeta St. Mark’s Meydanı’nda dolaşırken her adımda Venedik esnafı tarafından yapılan gerçek gondolları görmek, İtalyan mutfağının lezzetlerini tatmak mümkün.



Türkiye’den de 100’ün üzerinde katılım olacak

Costa Venezia, Avrupalı ve Amerikalı yolcularıyla birlikte, ünlü kaşif Marco Polo’nun Akdeniz’den Orta Doğu’ya, Asya’dan Uzak Doğu’ya varan seyir izlerini takip ederek 53 günlük bir yolculuktan sonra Tokyo’ya varacak. Bu yolculuğa Türkiye’den de yüzün üzerinde tatilsever katılacak. Daha sonra da 18 Mayıs’ta Şangay’dan ilk seferini gerçekleştirecek şekilde Çinli misafirlerine tahsis edilecek. Costa Venezia, üç kıtada, dört denizde ve 18 ülkede Avrupa’dan Uzak Doğu’ya uzanan unutulmaz yolculuğu için cruiserlarla buluşmaya devam edecek.



İkinci gemi Ekim’de suya indirilecek

Costa Venezia, Costa Grubu’nun 2023 yıl sonuna kadar denize indireceği 7 yeni geminin ilki oldu. Costa Türkiye Müdürü Ercan Abitagaoğlu, toplam 6 milyar Euroluk bu yatırım kapsamında ikinci yeni gemi Costa Smerelda’nın da Ekim ayında suya indirileceğini belirtti.







Kaynak: thecruiselife
Eklenme tarihi: 21.03.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OZI Yatching
 HACIÖMEROĞLU Deni..
 NİSA Denizcilik
 MİLLER&FLAMA Deni..
 VATAN PLASTİK San..
 ATA Holding A.Ş.
 BERGEN Denizcilik
 VİLLA Denizcilik ..
 BODUROĞLU Denizci..
 MARİNPET Petrol D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim