Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Petkim Genel Müdürlüğü'ne Gemi İnşa Mühendisi Doğan Çırakoğlu atandı
Petkim'de, 5 yıldır Genel Müdürlük koltuğunda oturan Kenan Yavuz'un görevi değişti. İşte yeni yapılanma..

2018 ve 2023 projeksiyonları çerçevesinde stratejik bir yapılanmaya imza atan Petkim Petrokimya Holding A.Ş'de, 2004 yılından bugüne Genel Müdürlük koltuğunda oturan Kenan Yavuz, SOCAR&Turcas Enerji Holding A.Ş. Grup Üst Yöneticiliği'ne (CEO) atanırken, Petkim'in yeni Genel Müdürü Doğan Çırakoğlu görevine başladı.

Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdal Aksoy'un da katıldığı devir teslim törende bir konuşma yapan Kenan Yavuz, Petkim'in 30 Mayıs 2008 tarihinde tarihi bir dönüşüm yaşayarak özelleştiğini şirketin yeni sahibi SOCAR&Turcas sayesinde büyük bir vizyon çizdiğini vurguladı.

HEYECANINI KAYBETMEYEN CAPCANLI BİR ORGANİZMAYIZ

Bu vizyonun, 2018 tarihinde ulaşılmak istenen birinci aşaması ve Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılında ulaşılması planlanan ikinci olduğunu hatırlatan Kenan Yavuz, “Bu vizyon, bir büyük yolculuğu içeren, heyecan verici hedefler ile teçhiz edilmiş projeler portföyünden oluşmaktadır. Yeni yapılanmamızda Petkim; SOCAR&Turcas Holding'in amiral gemisi olacaktır. Gerçekleştireceğimiz tüm projeler Petkim odaklı olacak ve çalışma arkadaşlarım da gerçekleştireceğimiz bu projelerin doğal sahipleri olacaklardır.

Bu nedenle, Petkim'in başarısı grubumuzun olmaz ise olmaz ön koşuludur. Bugün Türkiye'de geleceği konuşabilen çok az sayıdaki şirketten birisi Petkim'dir. 'Tek Millet-İki devlet algısına dayanan Türk-Azeri dostluğunu, ekonomik akıl ile teçhiz etme iddiasına sahip olan bir şirketiz. Heyecanını kaybetmeyen, geleceğine güvenle bakan, dünya ile bütünleşmiş, kendisini sürekli sorgulayan, yaptıkları ile övünen, yapamadıklarıyla dövünen capcanlı bir organizma olmaya devam edeceğiz” dedi.

YAVUZ, STRATEJİK KARARLARA ODAKLANACAK

Bu değişim ve reorganizasyonun, SOCAR&Turcas'ın stratejik açılımlarına ve alınması gereken stratejik kararlara ve bu kararların hayata geçirilmesine odaklanmak amacıyla gerçekleştirildiğinin altını çizen Yavuz, direkt operasyonel sorumluluklarını yeni Genel Müdür Doğan Çırakoğlu'na devrettiğini, Grubun başta Petkim olmak üzere, tüm sorumluluğunu profesyonel düzeyde kendisinin üstleneceğini sözlerine ekledi..

BAYRAĞI DAHA DA YUKARIYA DAŞIYACAĞIZ

Törende bir konuşma yapan Petkim'in yeni Genel Müdürü Doğan Çırakoğlu da, Petkim yöneticileri ve çalışanlarını tanıdıkça şirketin geleceğine duyduğu güvenin daha da arttığını söyledi. Petkim markasını yüceltmek ve bugün bulunduğu başarılı noktadan daha da ileriye taşımak için azami gayret göstereceğini vurgulayan Çırakoğlu, “Petkim'i bugünlere getiren çok önemli bir bilgi birikimi ve insan kaynağı var. Bizden beklenen büyük hedeflere ulaşmada bu kaynağı en doğru şekilde kullanacağız. Petkim bayrağını Sayın Kenan Yavuz'un bıraktığı yerden, daha yukarılara taşıyacağız” vurgusunu yaptı.

DOĞAN ÇIRAKOĞLU KİMDİR?

Doğan Çırakoğlu 1984 yılında Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu. ABD'de Michigan Üniversitesi'nden Makine ve Gemi İnşaat Yüksek Lisans derecelerinin yanısıra Houston Üniversitesi'nden MBA derecesi aldı. Kariyerine McDermott ile başlayan Çırakoğlu, bilahare Bechtel ve Aker şirketlerinde çalıştı ve son olarak ABD'nin üç numaralı petrol şirketi olan ConocoPhillips'e katıldı. Kariyerinin büyük bölümünü ABD'de geçiren Çırakoğlu, ayrıca 1.5 yıl Meksika ve 4 yıl da Katar'da görev yaptı. Doğan Çırakoğlu 9 Kasım 2009 tarihi itibarıyla PETKİM Genel Müdürlüğü'ne atandı.

KENAN YAVUZ KİMDİR?

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü’nden 1981 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nü (MBA) 1984 yılında bitirdi.

1985 yılı başında Koç Holding ile İtalyan Fiat grubunun iştiraki olan Magneti Marelli Ortaklığı ile faaliyet gösteren MAKO’da göreve başladı. Aynı şirketin finansman, muhasebe, satış, pazarlama, ihracat, ithalat, maliyet, bütçe, stratejik planlama, yatırım, yönetim bilgi sistemleri gibi faaliyet konularında yöneticilik yaptı. 2003–2004 döneminde, özelleştirme süreci tamamlanan Bursa Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’de (Bursagaz) Denetim Kurulu Üyeliği yaptı.

2004 yılında Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği’ne, Mayıs 2004 tarihinde ise Genel Müdürlük görevine atandı. 30 Mayıs 2008 tarihinde tamamlanan Petkim’in özelleştirme sürecinde aktif olarak rol aldı. SOCAR&Turcas ortaklığındaki özelleştirme sonrası yeni dönemde Petkim Genel Müdürü olarak görevini sürdürdü. 23 Ekim 2009 tarihinde yeniden Petkim Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. 2007-2008 tarihleri arasında Kamu İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

2009 yılı mart ayında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Çok sayıda gazete ve dergide yayınlanmış köşe yazısı ve makalesi bulunan Kenan Yavuz, 9 Kasım 2009 tarihi itibarıyla SOCAR-Turcas Enerji A.Ş’de Grup Üst Yöneticiliği’ne atandı. Kenan Yavuz Petkim Yönetim Kurulu Üyeliği görevini devam ettirecek.

Eklenme tarihi: 09.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 TGS Shipping Serv..
 KARYAT Karadeniz ..
 ADAMARİN Tur. Taş..
 EFE Gemi İşletmec..
 VİYA Yachting
 AKTUG Denizcilik
 ÇANAKKALE Ayna De..
 SAHA Ltd.
 GUNGOR Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim