Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
TDİ liman tarifesinde indirim
Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Yönetim Kurulu, 300 metre ve üzerindeki konteyner gemilerine verilecek römorkör hizmetlerine indirim uygulama kararı aldı.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) A.Ş'den alınan bilgiye göre, MSC Gemi Acenteliği'nin 11 Eylül 2009 tarihli talebini değerlendiren TDİ Yönetim Kurulu, MSC'nin yanı sıra diğer donatan veya acenteler tarafından da yıl bazında Çanakkale Boğazı'ndan geçirilerek Marmara limanlarına getirilmesi taahhüt edilen veya edilecek, 300 metre ve üzeri konteyner gemilerine TDİ tarafından verilecek römorkör hizmetlerinde uygulanmak üzere ''Liman Hizmet Tarifesi''nde indirim uygulayacak.

TDİ Yönetim Kurulu, 300 metre ve üzerindeki konteyner gemilerine 30-39 sefer için yüzde 30, 40-49 sefer için yüzde 40, 50 sefer ve üstü için ise yüzde 50 oranında indirim verilmesini ve bu indirimlerin geminin birinci seferinden itibaren başlatılmasını kararlaştırdı.

Gemi acentesi veya donatanlarca, yıl bazında yapılması hedeflenen sefer sayılarından birinin seçilerek, bu sefer sayısının taahhüt edildiğinin resmi bir yazıyla işletmeye deklare edilmesini kararlaştıran yönetim kurulu, taahhüdün, işletmeye yapıldığı tarihten itibaren geçecek bir yıllık sürenin taahhütname geçerlilik süresi olarak kabul edilmesini de onayladı.

TDİ Yönetim Kurulu, hizmet alacak 300 metre ve üzerindeki konteyner gemileri için yıl bazında 30-39 sefer karşılığı 392 bin dolar, 40-49 sefer karşılığı 702 bin dolar, 50 sefer ve üstü karşılığı 1 milyon 103 bin dolar tutarındaki ''Süresiz Banka Teminat Mektubu''nun işletmeye ibraz edilmesine karar verdi.

Gerçekleşen sefer sayısının taahhüt edilen üst limiti geçmesi halinde aşan kısmın bir üst kademeden değerlendirilmesi, yıl bazında taahhüt edilen programın gerçekleşmemesi durumunda ise yapılmış olan indirim miktarı ile indirimsiz miktar arasındaki fark ücretlerinin yasal faizi ile birlikte tahsili yoluna gidilmesini onaylayan yönetim kurulu, pasif refakat hizmetlerinde tarife esas ücretine 2 katı, gemiden halat alınması ile refakat hizmetinin aktif refakate/cer dönüşmesi durumunda ise tarife esas ücretine 3 katı ilave edilmesini kabul etti.

Yönetim kurulu kararıyla yüzer vinç ve tarak gemisi kirası ile ilgili 4.4.5 / 2. maddesinin 3. paragrafı, ''Esas ücrete, kullanılan her çeşit eçhize ile personel ücretleri ve güverteye konan eşya (tehlikeli eşya hariç) taşınması dahil olup, aracın çekilmesi (cer) hariçtir'' şeklinde yeniden düzenlendi.

Marmara'daki tersanelere tamir-bakım için gelmek isteyen gemiler ile yüzer vinç, platform gibi deniz vasıtalarına Türk Boğazlarında verilecek kılavuzluk ve römorkör hizmeti ücretlerine yüzde 50 indirim uygulanacak.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 16.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 MEDITERRA LINE
 ÇEBİ Denizcilik
 ADAMARİN Tur. Taş..
 AMİRAL Maritime
 OMSAN Lojistik A...
 YANARTAS Travel A..
 LUNA Roro
 AR-GAZ
 ÇAĞATAY Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim