Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Aslı kaptan IMO Davetiyle Amerika'da Türkiye'yi temsil edecek
Mid-Ship Chartering & Logistics bünyesinde hurda ve demir-çelik yüklemelerinden sorumlu Liman Kaptanı olarak görev yapan Kapt. Ayşe Aslı Başak Türk kadın denizcileri dünyada temsil etmeyi başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Geçtiğimiz ay Norveç’te “Denizcilikte İzlenecek 10 Başarılı Kadın” listesine seçilerek ödül alan Kapt. Başak, bu kez Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Women Offshore platformu tarafından 12-13 Temmuz tarihlerinde Houston’da yapılacak “Women Offshore Unite” kadın konferansına IMO özel görevlendirmesiyle konuşmacı olarak davet edildi.



Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı sponsorluğunda gerçekleşecek olan “Women Offshore Unite” konferansı dünya üzerinde ve özellikle Amerika’da denizde ve denizciliğin çeşitli kollarında görev yapmış lider kadınları bir araya getirecek. Women Offshore platformu özellikle denizde ve offshore sektöründe sahada görev yapan kadınların sorunlarının dile getirilerek onlara mentörlük desteği veren büyük bir oluşum konumunda yer alıyor. Women Offshore, sadece denizde çalışan kadınlara yönelik mentörlük desteği vermekle kalmıyor, gemide ve offshore platformlarda görev yapan erkek denizcilere de kadınlarla birlikte çalışmayla ilgili oryantasyon ve farkındalık eğitimleri veriyor. Kapt. Ally Cedeno’nun kurduğu Women Offshore platformu, üyeleriyle birlikte bu farkındalığı artırmak için Denizcilik okulları ve akademilerde çeşitli eğitimler veriyor.

Kapt. Başak Women Offshore Amerika platformunun da gönüllü üyeleri arasında yer alıyor ve Türkiye adına çalışmalara katılıyor. En son Oslo’da IMO tarafından düzenlenen kadın çalıştayında aktif rol alarak Türk kadın denizcilerin sorunlarını dile getiren Ayşe Aslı Başak, kadınların gemilerde eşit koşullarda istihdam edilmesi, kadın çalıştırmayan şirketlerin istihdama kazandırılması ve gemilerdeki asgari koşulların iyileştirilmesiyle ilgili yeni yaptırım gereklilikleriyle ilgili IMO’ya sunduğu çözüm önerileriyle dikkat çekmişti.



Denizde çalışan kadın sorunları sadece istihdam bazında değil gemilerde taciz, ağır mobbing ve sözlü şiddete maruz kalan kadınların yaşadığı olaylar da bu platformda değerlendirilerek IMO tarafından bir raporlama sistemi oluşturulması hedefleniyor.

Kapt. Başak, IMO tarafından başlatılan “Kadın istihdamını desteklemede ben de aynı gemideyim” yani “iamonboard” kampanyasının Türkiye öncüsü olarak bu konuda da IMO’da çalışmalara katılması bekleniyor.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Kapt. Ayşe Aslı Başak Norveç’in ''İzlenecek 10 Başarılı Kadın'' listesinde





Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 05.07.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERDOĞAN Shipping
 ALZE Turizm
 SAMBURCO Denizcil..
 DİTAŞ Deniz işlet..
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 EŞMELER Tarım Ltd..
 BAASE & ELSEK
 MIRAY Internation..
 MULTISERVICE Ship..
 KURŞUN Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim