Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
ARES'in inşa ettiği gemiler Katar'da törenle sergilendi
ARES Tersanesi’nin Katar İçişleri Bakanlığı için inşa ettiği HERCULES sınıfı gemiler, 14 Temmuz’da, Katar’da düzenlenen bir törende sergilendi.



Törende, 2014 yılında imzalanan 17 gemilik proje kapsamında inşa edilen ve Katar Sahil Güvenlik Komutanlığının Sancak Gemisi olan ARES 150 HERCULES açık deniz karakol gemisi ise en önde yer aldı. Botların ana üssü Al-Daayen Naval Base olup, botlar tüm Körfez bölgesinde görev yapacaktır.



Gemiler üzerinde 29 adet uzaktan komutalı silah sistemi bulunmaktadır. 1 adet 48 metre ARES 150 HERCULES Açık Deniz Karakol Botu ile 3 adet ARES 110 HERCULES Süratli Devriye Botlarının toplam 3 adet 30 mm muhafız ve 6 adet 12.7 mm stamp silah sistemlerinin montaj ve entegrasyonu Katar’da gerçekleştirilmiş olup, kalan 14 adet botun silah sistemlerinin 2019 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir.

Körfez bölgesinin en büyük üssünün açılış törenine ARES Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı’nın resmi daveti üzerine katıldı ve protokolde yerini aldı. Katarlı üst düzey yetkililer Kalafatoğlu’nu büyük bir misafirperverlik ile karşılayarak botlardan duydukları memnuniyeti defaatle dile getirdiler. Üssün ana platformları olan ARES 150 HERCULES Açık Deniz Karakol Gemileri ile ARES 110 ve 75 HERCULES Süratli Karakol Botlarının ilk teslimattan bugüne iki yılı aşkın bir süredir Körfez bölgesinde icra ettiği başarılı görevlerle, Katar karasularının ve kritik sahil tesislerinin güvenliğinin sağlanması, insan, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ile mücadele alanlarında bölgede çok büyük ve caydırıcı bir güç yarattığını vurgulayarak, özellikle botların tesliminden sonra tam zamanlı olarak sunulan bakım/onarım ve eğitim desteği için şükranlarını ifade ettiler. ARES Tersanesi 17 geminin teslimatına başladığı ilk günden bu yana yaklaşık üç yıldır Katar Sahil Güvenlik Üssünde bulundurduğu mühendis, teknisyen ve eğitmenlerden oluşan sekiz personelle Sahil Güvenlik Komutanlığına 7/24 destek sağlıyor.

Törene ilişkin konuşan ARES Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, Körfez bölgesinin en büyük deniz üssünün açılış törenine Sayın Başbakanın resmi davetlisi olarak katılmaktan şeref duyduğunu belirterek şunları ekledi: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük askeri gemi ihracat bağlantısı olan 17 gemilik bu projeye başladığımız 2014 yılından bugüne tam 5 yıl geçti. Projeyi sözleşmede taahhüt edilen takvimin 1.5 yıl evvelinde ve başarıyla tamamlamanın verdiği haklı gururu taşıyoruz. Üsse baktığımızda her bir iskelesinde milli üretim ARES platformlarını gördük. Tören geçişinde Katar Sahil Güvenlik Komutanlığının sancak gemisi ARES 150 HERCULES’ün heybetli manevralarını izledik. Botlara kumanda eden yaklaşık 300 Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin operatör eğitimlerini yaklaşık 3 yıldır ARES Tersanesi Entegre Lojistik Destek ekibi verdi. Bu tablo, dost ve müttefikimiz Katar için olduğu kadar Türkiye Cumhuriyeti için ve elbette ARES Tersanesi için büyük bir gurur vesilesidir. Bu noktada, projenin ilk safhasından itibaren bizlere olan güvenini daima koruyan, işbirliği ve uyum içinde çalışan Katar İçişleri Bakanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının değerli personeline, ARES Tersanesinin her biriminde alın teri döken kıymetli çalışanlarına ve elbette bu farkındalığın yaratılmasında emeği geçen tüm basın çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.”




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 05.08.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERİDYEN Denizcil..
 CATONI Deniz İşle..
 SAROS Dalgıçlık H..
 KDE Marine
 EDO TURİZM
 DOKA MARİN Gemici..
 ŞENER Kardeşler D..
 CEM Shipping
 TUNCMETE Denizcil..
 PLUTO Dalış Merk.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim