Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ambarlı limanında silah operasyonu
İstanbul Ambarlı Limanı'nda bir gemiye operasyon düzenleyen polis ekipleri, otomobil aksamlarına parçalar halinde saklanmış çok sayıda silah ele geçirdi. ABD'den yola çıktığı belirtilen geminin rotasının Bulgaristan'ın Varna Limanı olduğu öne sürüldü.



Polis ekipleri ABD'den gelen Singapur bandralı M.B. isimli gemideki konteynırda tabanca parçaları bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre, araştırmaların ardından operasyon kararı alındı.

Ambarlı Limanı'na yanaşan gemideki konteyneri tespit eden ekipler Gümrük Muhafaza görevlilerinin de desteğiyle arama yaptı. Konteynerde otomobil ve otomobil parçaları olduğu tespit edildi.

Polis ekiplerinin konteynerdeki araç parçalarını tek tek söktü. Yapılan çalışmada diferansiyel kutusu söküldü. İçerisinde bulunan bir poşette, tamamlanmış halde 1 tabanca ve 30 tabanca gövdesi, 1 uzun namlulu silah gövdesi, 28 sürgü, 28 tabanca yayı, 53 şarjör ve 1200 tabanca 30 uzun namlulu silah mermisi ele geçirildi.

Silahların bulunmasının ardından şüphelilerin belirlenmesi çalışmalar yoğunlaştırıldı. Konteyner limanda bekletilirken, gemi Bulgaristan'a doğru yola çıktı.

İçerisinde lüks araçlara ait motor parçaları olan konteyneri almak için gelecek olan kişiler beklendi. Polisin bekleyişi sırasında Bulgar uyruklu M.Vilasimor'un olayla ilgili bilgi sahibi olmaya çalıştığı öğrenildi. Bunun üzerine çalışmalarda, konteynerin alıcısının Bulgar S.C. Jhon olduğu anlaşıldı.

5 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 3 KİŞİ TUTUKLANDI

S.C. Jhon'un gemideki operasyondan sonra Türkiye geldiği öğrenildi. Çalışmalarda 3 şüpheli daha belirlendi. Daha sonra şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Baskında S.C. Jhon yardımcısı M. Vladimirov ve 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden, K. E. ve C. Ö. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. S. C. John, M. M. Vladimirov ve B.D. sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.




Kaynak: Bursadabugün
Eklenme tarihi: 07.09.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONEY Denizcilik G..
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 DERIN Denizcilik
 DESAS A.Ş.
 AY İnşaat Turizm ..
 TRANSPASİFİK deni..
 MİRAMAR yatcılık
 AREL Denizcilik
 AKIN AKSU Yat
 IBC Güler Dış Tic..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim