Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcilik Fakültesine 9 yıldır tek bir öğrenci kaydedilmemiş
Bursa Teknik Üniversitesi’ni denetleyen Sayıştay, üniversite bünyesindeki 6 fakülteden 2'sinde öğrenci bulunmadığını belirledi. Üniversite yönetiminin 2015’te öğrencisi olmayan iki fakültenin kapatılması yönünde teklif sunduğu ancak Yüksek Öğretim Kurumu'nun buna red kararı verdiği öğrenildi. 2010 yılında açılan İletişim Fakültesi ile Denizcilik Fakültesi'ne 9 yılda tek bir öğrencinin dahi kayıt yaptırmadığına da Sayıştay raporlarında yer verildi.



Sayıştay 2018 yılı raporunda, “Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde açılan, İletişim Fakültesi ile Denizcilik Fakültesi’nin öğrencisinin bulunmadığı, söz konusu birimlerin mevzuata uygun olarak çalıştırılamadığı” görüşüne yer verdi.

“KAMU ZARARINA YOL AÇMIŞ”

Raporun devamında, “Yukarıda da belirtildiği üzere, İletişim Fakültesi ile Denizcilik Fakültesinin kurulduğu 2010 yılından (21.07.2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete/6005 sayılı Kanun) bu yana öğrencisi olmamış ve fiilen eğitime başlayamamıştır. İhtiyaçlar gözetilmeden fakülte açılması, fiilen atıl duruma gelen fakültelerin kapatılmaması ve cari giderlerinin ödenmesine devam edilmesinin, kamu kaynaklarının ekonomik ve verimli kullanılmamasına ve dolayısıyla kamu zararına yol açmakta olduğu değerlendirilmiştir” denildi.

FAKÜLTELERİN KAPATILMASINI YÖK REDDETMİŞ

Kamu idaresi, öğrencisi olmayan iki fakültenin 2015'te kapatılması için teklif sunduklarını ancak YÖK tarafından reddedildiğini belirterek, “Bulguda adı geçen iki fakültenin Teknik Üniversite konseptine uygun olmadığı paydaşlara iletilmiş olup, üniversitenin 2018-2033 yılları arası Gelişim Planı'nda yer verilmediği, ancak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından üniversitenin görüşü alınmadan bu fakültelerle ilgili öğretim elemanı yetiştirme, yurtdışına araştırma görevlisi gönderilmesi ve öncelikli alanlar kapsamında öğretim elemanı tahsis edildiği, iki fakültenin kapatılmasına ilişkin Üniversite tarafından 2015 ve 2017 yıllarında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunulan tekliflerin reddedildiği ve yine 26/12/2018 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Eğitim Öğretim Komisyonuna sunulan önerilerin uygun bulunmadığı bildirilmiştir” ifadelerine yer verdi.




Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 26.09.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOGRUYOL Gemi İşl..
 UNİTED Maritime
 DESE Crew Managem..
 IDE Yachting
 METEAR Deniz İşle..
 GRUP İSTANBUL
 BELUGA Yatcılık
 CEVAHİR Kara ve D..
 TANGO Denizcilik
 SELAY Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim