Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Aliağa'da kaçak akaryakıt operasyonu
Hurdaya çıkarılarak sökülmek üzere İzmir'in Aliağa ilçesindeki gemi geri dönüşüm bölgesine getirilen bir gemiyle bir kamyonda yapılan aramada, yaklaşık 200 ton gümrük kaçağı akaryakıt ele geçirildi.



İzmir'in Aliağa ilçesinde, parçalanmak üzere olan gemiye akaryakıt operasyonu düzenlendi. Operasyonda 194 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi. Yakalanan akaryakıtın piyasa değeri 1 milyon 296 bin TL olduğu ve kamyon şoförü, müdür ve çalışanların gözaltına alındığı öğrenildi.

Aliağa'daki operasyonda yaklaşık 194 ton gümrük kaçağı akaryakıt ele geçirildi. Operasyonda, kamyon şoförü, müdür ve çalışanlar gözaltına alındı.

194 TON KAÇARK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Aliağa'daki operasyonda yaklaşık 194 ton gümrük kaçağı akaryakıt ele geçirildi

İzmir'in Aliağa ilçesinde, durdurulan bir damperli kamyonun kasasındaki seyyar tanktan 6 bin 600 litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, kamyonun ait olduğu gemi söküm tesislerindeki bir iş yerinde parçalanmak üzere bir gemide de arama yapan ekipler, 187 bin litre gümrük kaçağı akaryakıt ele geçirdi.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği, gemi söküm tesislerinde faaliyet yürüten bir iş yerinden damperli bir kamyon yardımıyla kaçak akaryakıt sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Harekete geçen ekipler, operasyonun düğmesine bastı. Söz konusu kamyon güzergahta durduruldu ve hemen aramalara başlandı. Kamyon kasasındaki seyyar tank içerisinde ise 6 bin 600 litre gümrük kaçağı akaryakıt ele geçirildi.

PARÇALANMAK ÜZERE OLAN GEMİYE DEV BASKIN

Öte yandan ekipler, baskının peşini bırakmadı. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlara istinaden ekipler, gemi söküm tesislerindeki iş yerinde parçalanmak üzere olan gemiye baskın yaptı. Geminin kapağı açık olan su tankı haznesinde ise 187 bin litre gümrük kaçağı akaryakıt yakalandı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Operasyonlarda, kamyon şoförü A.R.İ. iş yerinin mesul müdürü A.Ö. ile iş yeri çalışanları; F.S.ve E.Ç. (42) isimli şüpheli şahıslar gözaltına alındı.

Yakalanan akaryakıtın piyasa değerinin 1 milyon 296 bin TL olduğu, gümrük kaçağı akaryakıtın yakalanması ile 726 bin TL civarında kamu zararının önüne geçildiği öğrenildi.

İki operasyonla yaklaşık 194 bin litre kaçak akaryakıt yakalanmasıyla ilgili gözaltına alınan kişilerin işlemlerinin ise devam ettiği belirtildi.




Kaynak: egehaber
Eklenme tarihi: 01.11.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DESAS A.Ş.
 BELUGA Yatcılık
 YILTUR Denizcilik
 OBA Den. Pet. İnş..
 ST Shipping Surve..
 ARMADOR Denizcili..
 ALABANDA Deniz Ta..
 LCM ROTA Denizcil..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 MORGÜL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim