Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Cinnet geçiren Yağcı, Kaptanı katletti !
Hint Okyanusu’nda seyir halindeki bir Türk gemisinde, yağcı önüne gelene saldırdı. Kaptan "Bora Ekşi" hayatını kaybetti.

İnce Denizcilik’e ait "İnce Karadeniz" adlı gemi Hint Okyanusu’nda seyir halinde iken geminin yağcısı önüne gelene saldırmaya başladı.

Bu sırada güverteye çıkan Kaptan Bora Ekşi de yağcının bıçaklı saldırısına uğradı. Kaptan Ekşi hayatını kaybederken, iki mürettebat da yaralandı.



Cinnet geçiren Yağcı, diğer personel tarafından etkisiz hale getirilirdi. Geminin rotasını adli işlemler için Sri Lanka’ya çevirdiği öğrenildi.

Bora Ekşi’nin İTÜ Denizcilik Fakültesi 1997 Güverte mezunu olduğu öğrenildi. Ekşi, evli ve bir erkek çocuğu babasıydı.



İnce Denizcilik’ten açıklama

İnce Denizcilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı :

“20.12.2019 tarihi sabah saatlerinde Hint Okyanusu’nda seyir halinde bulunan şirketimize ait M/V İnce Karadeniz isimli gemimizde vuku bulan elim hadise sonucu bir personelimiz vefat etmiş ve iki personelimiz yaralanmıştır.

Türk konsolosluğuna ve yasal mercilere gerekli bildirimlerin tamamı yapılmıştır. Şu an itibariye Hint Sahil Güvenlik duruma müdahale etmiş, yaralılara ilk müdahale yapılmıştır. Yaralıların hayati tehlikesi yoktur.

Merhum personelimiz yakınlarının, sevenlerinin, şirket çalışanlarının ve tüm denizcilik camiasının başı sağolsun, Allah’tan sabır dileriz.

Derin üzüntü duyduğumuz bu elim hadise hakkında gelişmeler oldukça bilgi verilmeye devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Durdurulmasaydı katliam yapacaktı
- Gemideki dehşet ile ilgili açıklama






Kaynak: denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 20.12.2019




Share |




YORUMLARINIZ


Küresel meslek
Şimdi ölen ölmüş herkes atıp tutar.sirket bile yaptığı açıklamada gerçekleri örtbas etme yolunu,kolaycılığı seçmiştir, gemide çalışanlarının fisildadigina göre mevzu 10 kasım atatürkü anma töreni üzerinden çıkmış,makdul kişi katıl kişiyi 10 kasım anma törenine katılmaya zorlamış konumumu kullanarak baskı kurmuştur, ve personel bu mevzu nedeniyle işine son verilmek gönderilmek iştenmiş, olayda buralara vuku etmiştir, bir yagcinin bir kaptanla işi alakası olmayacağını herkes bilir.gemide bazen bir ay kaptanı girmediğiniz olur. Çünkü amirleriniz muhataplariniz farklıdır...Denizcilik mesleği küresel bir meslektir. Bizler gemide hintlisi,filipinlisi, gürcüsu, rusu,ukraynalisi, pakistan lisi,azerisi hep bir arada çalışıyoruz..Bu mesleğe din,dil,ırk,siyasi etnik görüşler emahkum etmemek gerek,herkese saygı ve hoşgörü ortami sağlanmalı, eğer bir personeli 10kasima katılmadı diye işine son vermek doğru bir hareket değil...öyle olacaksa bir gemide biz hintlilerle çalışıyoruz, biz inek eti yiyoruz diye hintliler bizi öldürmesi mi gerekiyor..işte mevzu bu herkes başkasının hak ve hukukuna müdahale etmemeyi öğrenmeli...zabitler eğitilmeli gemiye şirket talimatı asılmalı, gemilerde din,dil,ırk,siyasi görüş baskı ve küsur olarak görülmemeli...

Yazan: Alparslan bozkurt - 24.12.2019 12:18:01


yazık
daha önce yazdım.10 yıl mardas. 3 yıl genel ..horizon densan vs..16 yıl çalıştım. malesef türk gemiciliginde para ile hersey oluyor .. torpil vs. bilende bilmeyende gemide .sirketlerde calisanlarin yakını cevresi.eş dost akraba ne varsa gerisini anlayan getirsin.... bir personel olarak içeceksin yoksa cektiririm diyen kaptan da gördüm. . içersen cektiririm diyende... Filipinli personele ingilizce konuşuyor diye antalyaya tatile gelen turist gibi davranan zabit. . personel turk olunca amele takımı diyor. ..
Yazan: fiter ramazan - 23.12.2019 22:22:24


Geliyorum dedi
Allah rahmet eylesin Bizlerde bir sürü sıkıntılı durumla karsılasıyoruz.gemilerde insan kalitesi sıfır seviyesinde Bi baltaya sap olamamis herkez gemici olabiliyor Alti aydan fazla kimseyi gemide calistirmicaksin saglikli adam bile bozuluyor.personele sekiz dokuz ay kontrat yapiliyor
Yazan: Faruk dikbıyık - 22.12.2019 12:53:24


Allah Rahmet Eylesin
Madde bagimlisi yagci ne zamandan beri bu sirket bunyesinde barindirilmaktadir? Veya sicili arastirilmadan neden gemiye gonderilmistir? Personel Depatmani istifa etmelidir!
Yazan: Cuneyt Yilmaz - 22.12.2019 04:39:59


Zor
Sn. Ahmet gemi herkes gemi adamı sıfatındadır yasa böyle yazıyor ayrım yok ölen insan kaptan olması veya başka görevde olması fark etmez ayrım yok sen nasıl kaptansın... Üstelik yavuz bey doğruları söylemiş iyi okuyun bu meslek perişan halde tutunacak tarafı yok
Yazan: Ali bakır - 21.12.2019 22:16:30


sorumlu kim
öncelikle ailesine başsağlığı dilerim ben 20 seneden fazla gemilerde makine lostromosu olarak çalıştım artık denize çıkmıyorum benim bu süre içinde öğrendiğim gemilere gelen insanların zabit tayfa ayırmadan hiç birinin tam anlamıyla sağlık kontrolünden geçmediğidir parayı veren raporu alıyor o yağcıya en son sağlık raporunu hangi kurum hangi doktor verdiyse oraya bakmak lazım gemilere herkezi gönderiyorlar alkolikler gemide şizofrenler gemide psikopatlar gemide sağlık raporlarına bakarsanız hepsi tertemiz bu sistem rapor vermeye devam ederlerse benzer olaylar tekrarlanır okul servis şöförleri bile psikoteknik kontrolden geçerken aylarca denizde kalan insanlar biraz daha sıkı kontrolden geçirilmeli
Yazan: atilla genç - 21.12.2019 19:44:17


kaptanın katli
İnce denizciliğin de kamuoyuna yaptığı açıklamasındaki incelikten uzak ''bir personelimiz vefat etmiş'' tabirini ''Gemi kaptanı öldürülmüş'' şeklinde düzeltmesini rica ediyorum.
Yazan: Ahmet Gemi - 21.12.2019 18:05:18


kaptanın katli
yavuz akyol ve fiter ramazan; yorumlarınızın sonunda ''devamı gelir''ve ''olacağı bu''diye yazmışsınız.ben 70 yaşında emekli bir uzakyol kaptanı olarak sizlerin'' kaptanın katlini ''sehven onayladığınız kanısına vardım. bu düşünceleriniz benim için mesleğin geleceği açısından ürkütücü.Sizleri kınıyorum.
Yazan: ahmet gemi - 21.12.2019 17:35:19


Allah rahmet eylesin.zor
Allah rahmet eylesin.kimse kimseye durduk yerde saldirmaz.ikisinede yazık olmuş
Yazan: Hakan - 21.12.2019 17:25:45


Kim sorumlu
Gemilerde personeli motive edip moralini düzelten yok herkes amir üslup yok kurallara göre çalışma yok çalışanın değeri yok ilk limanda gidersin tehdid çok yalakalık çok kraldan fazla kralcılık çok çalışırısın karşılını veren yok söylersin dinleyen yok herşeyi bilen çok hak yiyen çok adamcılık çok iki gün sonra unutulur hatırlayan yok bu işler düzelmezse arkası gelir ilgilenen yok ölen ölür kalan sağlar bizimdir zihniyeti çok türk denizciliği boğazına kadar boka batmış çıkartan yok bu vakaları örnek alan yok ne diyelim biz çalıp biz oynuyoruz gören yok
Yazan: ENGİN YILDIRAN - 21.12.2019 17:13:21


yukarıdaki yorumlara cevabımdır.
Ayıptır yahu yağcı kaptanın katletmiş olayın hiçbir detayını bilmeden zabitler hakkında ön yargılı yorum yapmak nedir.Sadece ayıp diyemeyeceğim günahtırda.resmen zabit düşmanlığı yapıyorsunuz.
Yazan: ahmet gemi - 21.12.2019 12:22:14


Hastamısın arkadaşım.
Yavuz bey sorunlarınız mı var sizin? Adam boğaz kesmiş insan öldürmüş siz kalkıp idarecilere suç atıyorsunuz hala. Sizinde çok bir farkınız yok anlaşılan. Sonrada ağlarsınız amatörler hintli Filipinli diye. Böyle devam edin bütün gemilere geçersiniz. Allah akıl fikir versin.
Yazan: Uzakyol Kaptan - 21.12.2019 11:28:26


ayıp
şirketlerde biliyor. . zabit salonu 5 yıldızlı otel. .personel tarafı amele takımı. .. balık baştan kokar insana değer vermezsen olacağı bu
Yazan: fiter ramazan - 21.12.2019 02:02:49


Geçiştirme
Bu iş ölenin ailesine baş sağlı dilemek yağcı cinnet sonucu saldırdı gibi denilerek unutulmaz insani düşünmek çalışma şartları düzenlemesiyle olur insanları kuru maaşa çalışıyor bu sektörde 4000 TL maaş veren firmalar var mesele gemi gitsinde nasıl giderse meselesi değil adam çok meselesi değil kısaca boşver meselesi değil
Yazan: Yavuz akyol - 20.12.2019 22:00:09


Ne demli
Malesef türk denizciliğinde gemideki idareci personel kaptan iki kaptan makine zabitleride dahil sevk idare personel pisikolojisi davranışları konusunda yetersiz ve bilgisiz aynı zamanda şirketlerin çalıştırma yöntemleri uzun kontratlar kumanya döviz sorunları liman izinleri sorunu oluyor herşey iş odaklı olduğu için zaman içinde gemilerde sıkıntılar vuku buluyor ayrıca zabit denilen kişiler deneyimsiz ve bu meslekte uzun süreli çalışmayı istemiyorlar çünki bu işi meslek olarak gören yok durum bu ivedilikle bu konuyu düzenlemeli aksi halde sorun büyük ve devamı gelir
Yazan: Yavuz akyol - 20.12.2019 21:44:52




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOĞANBEY Denizcil..
 AKMAR Denizcilik
 V.SHIPS Inc. Turk..
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 MARMARA RoRo
 ZRC Denizcilik
 ZİRVE Denizcilik
 YAKAMOZ Denizcili..
 MED MARİNE HOLDİN..
 İMTRANS Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim