Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemideki dehşet ile ilgili açıklama
“İnce Karadeniz” isimli kargo gemisinin kaptanı Bora Ekşi, gemi Hint Okyanusu’nda seyir halindeyken geminin makine yağcısı Ergin Aktaş tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

20 Aralık sabahı Hint okyanusunda seyir halindeki İnce Karadeniz isimli Türk gemisinin Kaptanı “Bora Ekşi”, kendi kamarasında geminin makine yağcısı Ergin Aktaş ‘ın bıçaklı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti. Saldırgan yağcı Ergin Aktaş diğer personel tarafından etkisiz hale getirilmek istenirken 4 personelin daha yaralanmıştı.



Bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden kaptan Bora Ekşi’nin katili, geminin Kolombo limanına gelmesi ile birlikte gözaltına alındı.



"İnce Karadeniz" isimli gemi Kolombo limanına vardığında, gemi kaptanı Bora Ekşi'yi katleden yağcı Ergin Aktaş limanda hazır bulunan polisler tarafından tutuklandı.

Kaptan Bora Ekşi 'nin ailesinin, katilin Türkiye'ye iadesi ile ilgili girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Gemi sahibi "İnce Denizcilik" firması tarafından yapılan açıklamada ise yaralıların tedavi edildiği, gemiden ayrılmak isteyen personelin yurda dönüş işlemlerinin başlatıldığı belirtildi.

FİRMA TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

İnce Denizcilik tarafından yapılan son açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"22 Aralık saat 07.53'te Kolombo limanına demirleyen gemimizden ilk iki saat içerisinde iki yaralı personelimiz alınarak hastaneye çıkarılmıştır. Kolombo savcılığının gemimizin limana yanaştırılması emriyle, gemi öğlen saatlerinde limana yanaştırılmıştır. Limana yanaşmaya müteakip tüm yetkili kurumlar gemiye çıkarak soruşturmaya başlamışlardır.

Kolombo limanına varmış olan şirket yetkilimiz gerekli izinleri alarak, yerel otoritelerle koordineli çalışmaya başlamıştır.

Savcılık emriyle tüm olay yeri incelenmiş, zanlı Ergin A. polis nezaretinde gemiden çıkarılmıştır. Konu yargıya intikal ettiği için, adli süreç takip edilmektedir. Merhum kaptanımız Bora Ekşi'nin cenazesi gemiden çıkarılarak Adli Tıp tarafından teslim alınmıştır. Cenazenin ivedilikle yurda getirilmesine dair büyükelçiliğimizin ve yerel yetkililerin yardımlarıyla bu akşam ya da yarın sabah işlemler tamamlanarak naklin gerçekleşmesi sağlanacaktır. Merhum kaptanımızın ailesi ve yakınlarına gelişmeler şirket temsilcimiz tarafından anında bildirilmektedir. Yaralı iki personelimizin dün gece yarısından önce ameliyatları tamamlanmış olup, sağlık durumları hakkında doktorları tarafından iyi olduğu bilgisi alınmıştır. Bugün doktor kontrolüne müteakip uçuş için mâni olmadığına dair rapor alınması bekleniyor. Rapor alınmasının ardından personelin de isteğine bağlı olarak yurda dönüşleri sağlanacaktır.

22 Aralık akşam saatlerinde savcılığın izniyle gemimizin yeni katılan kaptanımızın kumandası altında limandan kalkarak, tüm yasal işlemlerin tamamlanmasını beklemek üzere Kolombo liman sahasına tekrar demirlemiştir. Diğer hafif yaralı personellerimiz doktor muayenesi için bugün, Sahil Güvenliğin iznine müteakip, hastaneye çıkarılacaklardır. Dün akşam saatlerinde gemimizin kontrolü ve idaresi yeni katılan kaptanımıza teslim edilmiş olup, şirketimiz mevcut personelden ayrılmak isteyenlerin yurda dönüş işlemlerine başlamıştır."


*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Durdurulmasaydı katliam yapacaktı
- Gemideki dehşet ile ilgili açıklama
- Cinnet geçiren Yağcı, Kaptanı katletti !




Eklenme tarihi: 22.12.2019




Share |




YORUMLARINIZ


Denizcilik küresel bir meslektir
Şimdi ölen ölmüş herkes atıp tutar.sirket bile yaptığı açıklamada gerçekleri örtbas etme yolunu,kolaycılığı seçmiştir, gemide çalışanlarının fisildadigina göre mevzu 10 kasım atatürkü anma töreni üzerinden çıkmış,makdul kişi katıl kişiyi 10 kasım anma törenine katılmaya zorlamış konumumu kullanarak baskı kurmuştur, ve personel bu mevzu nedeniyle işine son verilmek gönderilmek iştenmiş, olayda buralara vuku etmiştir, bir yagcinin bir kaptanla işi alakası olmayacağını herkes bilir.gemide bazen bir ay kaptanı girmediğiniz olur. Çünkü amirleriniz muhataplariniz farklıdır...Denizcilik mesleği küresel bir meslektir. Bizler gemide hintlisi,filipinlisi, gürcüsu, rusu,ukraynalisi, pakistan lisi,azerisi hep bir arada çalışıyoruz..Bu mesleğe din,dil,ırk,siyasi etnik görüşler emahkum etmemek gerek,herkese saygı ve hoşgörü ortami sağlanmalı, eğer bir personeli 10kasima katılmadı diye işine son vermek doğru bir hareket değil...öyle olacaksa bir gemide biz hintlilerle çalışıyoruz, biz inek eti yiyoruz diye hintliler bizi öldürmesi mi gerekiyor..işte mevzu bu herkes başkasının hak ve hukukuna müdahale etmemeyi öğrenmeli...zabitler eğitilmeli gemiye şirket talimatı asılmalı, gemilerde din,dil,ırk,siyasi görüş baskı ve küsur olarak görülmemeli...

Yazan: Alparslan bozkurt - 24.12.2019 12:16:16




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALFA SİSMİK Deniz..
 AVŞA ADASI Deniz ..
 ATLANTİK Deniz ve..
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 PEARL NAVAL
 BYZAS Turizm
 ORION Denizcilik ..
 GENTA
 YIGIT Shipping Co..
 AE Medya Turizm İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim