Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Durdurulmasaydı katliam yapacaktı
Hint Okyanusu’ndaki Türk gemisinde bıçakla kaptanı öldüren makine yağcısı, ardından “Şimdi sıra sana geldi” diyerek baş çarkçıya yönelmiş. Bu sırada kendisini durdurmaya çalışan 4 gemiciyi yaralayan saldırgan, bağlanarak etkisiz hale getirilmiş.

Hint Okyanusu’nda Türk bayraklı M/V İnce Karadeniz isimli yük gemisi, 20 Aralık’ta korkunç bir olaya sahne oldu. Kavgacı biri olarak tanınan geminin makine yağcısı Ergin Aktaş, kaptan Bora Ekşi’yi öldürdükten sonra 4 kişiyi yaraladı.

Ergin Aktaş’ın önceki limanlarda çıkardığı sorunların ardından her seferinde özür dileyerek kendisini affettirdiği ortaya çıktı. 10 Kasım’da gerginliğin artması üzerine kaptanın Singapur’da gemiden indirmeyi teklif ettiği Aktaş’ın “Çok borcum var, çalışmalıyım” deyince kaldığı belirlendi. Singapur’daki yakıt ikmalinin ardından davranışları yine değişen Aktaş’ın ailesini arayan kaptan Bora Ekşi’nin katil zanlısı için iyi niyetle elinden geleni yapması dikkati çekti.

BIÇAKLA SALDIRDI

20 Aralık’ta geminin idare edildiği köprü üstüne gelen Ergin Aktaş’ın (33) nöbetteki 3. kaptana, gemi kaptanı Bora Ekşi’yi (42) sorarak kamarasını bastığı öğrenildi. Saldırganın, Ekşi’nin kamaranın kapısını açmasıyla bıçakla saldırdığı ortaya çıkarken, o anlarda gemide tam bir kovalamaca yaşandığı belirtildi.

ANONS YAPILMASI DİĞER ÖLÜMLERİ ENGELLEDİ

Vardiyada olduğu için olayı gören 3. Kaptan’ın, 2. Kaptan’a haber vermesiyle yapılan anonsun gemide başka ölümlerin yaşanmasını engellediği belirlendi. 2. Kaptan’ın gemideki 16 personeli uyarmak için yaptığı anons üzerine rahat hareket edemeyen katil zanlısının elindeki bıçakla bu kez geminin baş çarkçısının odasına yöneldiği öğrenildi. “Sıra sana geldi” diyerek kendisinden sorumlu amir olan baş çarkçıya yönelen saldırganın, ikinci çarkçı, gemi reisi ve usta gemiciyi de yaraladığı belirlendi. Yangın tüpünün tozu sıkılarak etkisiz hale getirilen zanlının, baş, el ve ayakları bağlanarak iki nöbetçi eşliğinde bir kamarada tutulduğu öğrenildi.



Olayın, Hindistan yetkililerine bildirilmesi üzerine 7 saat sonra gemiye gelen Hint Sahil Güvenlik ekiplerinin tahliyeye gerek görmeden, gemiyi Sri Lanka’nın Kolombo limanına yönlendirdiği bilgisi alındı. Geminin bugün limana varması bekleniyor.

KAPTAN, SALDIRGANA HEP DESTEK VERMİŞTİ

Maddi ve psikolojik sorunları olduğu belirtilen katil zanlısı makine yağcısı Ergin Aktaş’ın sosyal medya hesaplarında dini içerikli mesajlar paylaşması dikkati çekti. 1 Aralık’ta Hindistan’ın tropik adalarında yüzmelerine imkan tanıyan kaptan Bora Ekşi’yi öven zanlının “Bu adanın güzelliklerini yaşatan önce Allah’a, sonra bu organizasyonu ayarlayan Süvari Bey’e (kaptan), çarkçıbaşına ve ikinci çarkçıma çok teşekkürlerimi sunarım” yazması olayın ürkütücü boyutunu gözler önüne serdi.



Kaptan Bora Ekşi

Aktaş’ın başka bir paylaşımda ise “Adadan ayrılırken gemi kaptanımıza çok teşekkürlerimizi sunarız. Süvari Bey, güzel insan seni seviyoruz delicesine” yazdığı görüldü. Öldürülen kaptanın makine yağcısına acıdığı için gemide kalmasına izin verdiği belirtildi. Kaptanın, katil zanlısına hep destek verdiğini doğrulayan İnce Denizcilik yetkilileri de, “Açık deniz seyri sırasında olumsuz hareketleri arttı. Kaptan yardım etmek için tele-sağlık hizmetiyle ailesiyle görüşmek istedi. Düzenli kullandığı ilaçları kaptana bildirdik. Aynı gün merhum kaptan, Aktaş’ı iyi hissetmesi için ailesiye konuşturdu. Kaptan ona hep iyi davrandı ve destek verdi” dediler.

*****************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Gemideki dehşet ile ilgili açıklama
- Cinnet geçiren Yağcı, Kaptanı katletti !




Kaynak: Milliyet (Gökhan Karakaş)
Eklenme tarihi: 22.12.2019




Share |




YORUMLARINIZ


akgün
Yukardaki yorumu hayretle okudum ölümü normal karşılayan zihniyet. Bir psikopatı çalıştıran, personeli araştırmayan bir şirket ile şirkete yalakalık yapan bazı personel. Siz olayın üzerini böyle kapatın ki bu caniler devam etsin can almaya. 10 kasım bu ülkenin kurtarıcısı canımızı borçlu olduğumuz atamızın anmasına bağlayanlar yarın sizide başka nedenle beğenmeyip öldüren çıkabilir. Yazık oldu ölene ve ailesine. Evlerinden uzak binbir cefa ile çalışan denizcilerimize sesleniyorum... Birbirinize kıymayın sorunlarınız ortak dayanışmalısınız. Size verilmesi gereken haklar için birlik olun.

Yazan: şenay - 29.07.2021 20:30:24


Küresel meslek
Hicbir kimse çıkıp gerçeği söylemiyor, sirket bile olayı örtüyor, olayın 10 kasım anma töreniyle alakası yok diyor.. saklayın halinin altına süpürsün gitsin,lakin bunlar karşımıza katlanarak çıkacak... Bu ülkede atatürkü mehdi kutsal olarak gorende sıradan fani bir insan olarak görende cok insan var.benim tanıdığım pek çok kişi bile bir madeni paranın bile yere düşmesine tahammül edemiyor,onlara göre üzerinde atatürk resmi varmis..alcak yerde olamazmış.. mevzu şu gemilerde zabitler kaptanlar personeli atatürkü anma törenine katilmaya zorlaması doğru değil, denizcilik mesleği küresel bir meslek...biz denizde değişik dil,din,ırk,farklı politik özelliğe sahip insanlar, hintli, gürcü, azeri, romen, rus, filipinli, hep bir arada çalışıyor yaşıyoruz..gemide denizde böle monarsik bir yapı olursa hintlilerin biz müslümanları inek eti yiyoruz diye öldürmesimi lazım ..insanlar başkalarının inanç ve siyasi kültürel görüşlerine saygı ve hoşgörü göstermeliler...gemiler din dil,inanç, siyasi görüş farkı insanların işine son vermek için bir araç olmamalı. atatürkü seven sevmeyene baskı, işine son verme kusuru olarak görmemeli, kaptan ve zabitler bu konularda eğitilmesi gerek, eğrilmezse sonuç böyle ölümlerin olması kaçınılmaz. Şirketler gemilerine bu konularda talimat yazılari asılmalı
Yazan: Alparslan bozkurt - 24.12.2019 18:59:37




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DRAGUT Denizcilik
 GİRİT Denizcilik ..
 TUBA Denizcilik
 TRAMOLA Deniz Taş..
 AVŞA ADASI Deniz ..
 AKIN AKSU Yat
 HAKER Turizm Otel..
 SONAY Denizcilik ..
 ÇAVANOZ Motor
 KAPTAN ACAR Yatçı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim