Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kemer Denizcilik Fakültesi'nde limanlar konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi Kemer Denizcilik Fakültesi tarafından 'Türkiye Limanlarının Dünü, Bugünü ve Yarını' konulu söyleşi düzenlendi.

Kemer Denizcilik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye Kemer Denizcilik Fakültesi dekanı Prof. Dr. İsmet Balık, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Antalya Limanı eski müdürü Gündüz Yalman'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide; Türkiye'deki limanların tarihsel geçmişi, bugünkü durumu ve geleceği hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.



Antalya Limanının durumu hakkında bilgiler aktaran Yalman; "Antalya Limanının su derinliğinin az olması dolayısıyla büyük gemiler yerine daha küçük gemilerin bu limanı tercih etmesine ve konteynerlerin limana boş gelmesi ödenen navlun fiyatlarının alternatif liman konumundaki Mersin ve İzmir limanlarına göre daha yüksek olmasına neden olmaktadır. Bu da Antalya'nın hinterlandında bulunan yüklerin Antalya Limanı yerine Mersin, İskenderun ya da İzmir Limanını tercih etmesine neden olmaktadır. Bunun yanı sıra, Antalya Limanının Körfez içerisinde bulunması da gemilerin tercihini de olumsuz etkileyen bir diğer faktör" dedi.

Prof. Dr. İsmet Balık ise Türkiye için oldukça önemli olan turizm içerisinde kruvaziyer turizminden hak ettiği geliri elde edemediğini, özellikle ülkemizin Akdeniz ve Ege sahillerine gelen kruvaziyer gemilerinin sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Antalya kruvaziyer limanına gelen gemi sayısının yok denecek kadar az olduğunu söyleyen Prof. Dr. Balık, "Kruvaziyer gemileriyle gelen turistin şehir ve bölge esnafına yapacağı harcama miktarı otel müşterisine göre oldukça yüksektir. Özellikle, Antalya ve çevresi gibi tarihi ve turistik gezilecek pek çok yeri olan bir bölgenin çok daha fazla kruvaziyer gemisinin gezi programında yer alması gerekir. Bu konudaki eksikliklerin giderilmesi, Antalya Kruvaziyer limanına gelen gemi sayının dolayısıyla oteller dışında şehir ekonomisine turizmin katkısının artırılması gerekir" dedi.




Kaynak: Posta
Eklenme tarihi: 25.12.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 REKA Denizcilik
 İSTANBUL34 Vap. H..
 ÇANAKKALE Liman İ..
 TRANS KIBRIS
 ABALCO
 AKAR Deniz
 KARYA Shipping & ..
 SANOVEL İlaç
 EMEK MARIN Ltd. S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim