Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Alanya kruvaziyer turizmi yükselişe geçti
Alanya’ya geçen yıl 15 kruvaziyer gemisi ile toplam 3027 turist gelirken, 2019 yılında hem limana demir atan gemi sayısında hem de gelen turist sayısında artış yaşandı.

Geçtiğimiz yıllarda düşüş yaşayan Alanya kruvaziyer turizmi bu yıl yükselişe geçti. 2019 yılında Alanya Limanı’na toplam 26 kruvaziyer gemisi demir attı. Alanya’ya gelen 26 kruvaziyer gemisi ilçeye 13 bin 500 civarında turist getirdi. Türkiye ile İsrail arasında 2009 yılında gerçekleştirilen Davos Ekonomi Zirvesi'nde yaşanılan 'One Minute' krizinin ardından İsrail'den Alanya Limanı’na gelen gemi sayısında yüzde 99'luk bir azalma meydana gelmişti. İsrail ilişkilerindeki sorunlar nedeniyle gerileyen kruvaziyer turizmini yeniden canlandırmak için ABD ve Avrupa'nın ünlü kruvazör firmalarıyla yapılan anlaşma ise sorunun çözümüne destek olmamıştı.  Daha sonraki yıllarda da Alanya kruvaziyer turizminde eski parlak günlerine dönememişti. 



YILDA SADECE 2 GEMİ GELMİŞTİ

Alanya Limanı’na 2013 yılında gelen 11 farklı kruvaziyer gemisi toplamda 32 sefer gerçekleştirmişti. 2013 yılında bir önceki yıla göre gemi sayısında 31, yolcu sayısında 15 bin artış yaşanmıştı. Alanya Limanı’nın son on yılı incelendiğinde 2003-2007 arasında gemi bazında 63 gemiden 124 gemiye çıkarak %96 artış yaşanmış iken, yolcu sayısında bu zaman diliminde 30 binden 94 bine yükselerek % 205 büyüme gerçekleşmişti. Fakat gerek dünyada yaşanan ekonomik daralma, gerekse İsrail ile yaşanan gerginlik nedeniyle 2008 yılından itibaren Alanya’ya gelen kruvaziyer gemilerde büyük düşüş yaşanarak 2003 seviyelerinin bile altına inerek 2010 yılında 1071 yolcu ve 2 gemi ile en düşük seviyelerini görmüştü. Sonraki yıllarda da kruvaziyer turizminde istenileni tam yakalayamayan Alanya’ya 2018 sezonunda 15 kruvaziyer gemisi demir attı. 2018 yılında Lübnan’dan gelen lüks kruvaziyer gemileri ile Alanya Limanı’na toplam 3027 turist geldi. 

ESNAF BEKLEDİĞİNİ ALAMADI

Limana gelen turistler seyahat acenteleri ve bölge esnafını sevindirirken, Alanya merkezde bulunan esnaf kruvaziyer gemileri ile gelen turistlerden yeterince yararlanamadığını belirtti. Esnaf Önder Coşkun, gemilerle gelen turistlerden yaralanamadığını söyledi. Coşkun, “Zaten turistleri çarşıya bırakmıyorlar. Tur otobüsleri turistleri belli noktalara götürüyor. Bu turistlerin küçük esnafa hiçbir faydası yok. Umarın gelecek olan turistleri çarşıya bırakırlar” dedi.

“GELEN GEMİLERDEN HABERİM YOK”

Başka bir esnaf olan Mehmet Fakıoğlu ise şöyle konuştu: “Gelen gemilerden haberim yok. Sadece sosyal medyada görüyorum ya da akşam rastlarsam haberlerde görüyorum. Ufak tefek de olsa esnafa yansıyor” diye konuşuyor.   




Kaynak: gerçekalanya
Eklenme tarihi: 27.12.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZEL Martı Denizc..
 ISKOMARINE Denizc..
 NİSA uluslararası..
 GÜLCEM Denizcilik..
 ADRASAN Denizcili..
 EMİROĞLU Denizcil..
 ER-MAR Denizcilik..
 NAVİGA Yatçılık
 TURGUT OKAN Deniz..
 CHEMTANKERS Shipp..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim