Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İstanbul ve Çanakkale Boğazı'nda gemi kazaları! Ölüm haberleri geldi
Kilyos açıklarında balıkçı teknesi ile tanker çarpıştı. Batan balıkçı teknesindeki 6 kişiden 3'ü kurtarılırken 3 kişinin de cesetlerinin yeri tespit edildi. Çanakkale Boğazı'nda da balıkçı teknesi yolcu feribotuna çarptı. Öte yandan, İstanbul Liman Başkanlığı Boğaz Liman Başkanlığı Boğaz Trafik Kontrol Müdürlüğü; bu sabah yaşanan sis nedeniyle boğazın çift yönlü trafiğe kapatıldığını duyurdu.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Kilyos açıklarında saat 06.35 sıralarında Rus bayraklı "GLARD 2" isimli tanker ile Türk bayraklı "Dursun Ali Coşkun" isimli balıkçı gemisi çarpıştı.

Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, Rusya'dan gelen 140 metrelik tanker, Boğaz'a giriş yapıyordu. Aynı dakikalarda 6 kişilik çalışanı olan balıkçı teknesi de Kilyos açıklarına gidiyordu. İki taşıtın çarpışmasının ardından dakikalar içinde balıkçı teknesi suya gömüldü. 3 kişi denize atladı. Onları diğer bir balıkçı teknesi kurtardı.

SAATLER SONRA ACI HABER

NTV'de yer alan habere göre; teknedeki 3 kişiyi arama çalışmalarında ise 6 saat sonra kötü haber geldi. 3 kişi de iddiaya göre kaza sırasında teknenin altındaki kamarada uyuyordu. Cenazeleri de burada bulundu.

VALİLİKTEN KAZAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden kazaya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: "Kilyos açıklarında sabah 06.35'te Rus bayraklı GLARD 2 tanker gemisi ile Türk bayraklı Dursun Ali Coşkun balıkçı gemisi çarpışmış ve balıkçı gemisi batmıştır. Gemideki 6 vatandaşımızın 3'ü kurtarılmış, 3 vatandaşımız için Sahil Güvenliğin 5 bot ve dalgıç ekibi ile Kıyı Emniyeti tarafından arama çalışmasına devam edilmektedir."

BOĞAZ SİS NEDENİYLE KAPATILDI

İstanbul Liman Başkanlığı Boğaz Liman Başkanlığı Boğaz Trafik Kontrol Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; bu sabah saatlerinde yaşanan sis nedeniyle boğaz çift yönlü trafiğe kapatıldı. Sis nedeniyle Şehir Hatları'nın bazı seferleri yapılamıyor.

ÇANAKKALE'DE DE KAZA YAŞANDI

Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu önlerinde balıkçı teknesi yolcu feribotuna çarptı.

Alınan bilgiye göre, 07.30'da Çardak-Gelibolu seferini yapan 44 metrelik "NG" isimli feribota sol arka bölümünden Gelibolu İskelesi önlerinde 26 metre uzunluğundaki "Kestanelik" isimli balıkçı teknesi çarptı.

Ölen ya da yaralananın olmadığı kaza nedeniyle feribottan denize mazot sızdığı fark edildi. Bunun üzerine iskeleye yanaştırılan feribottaki araç ve yolcular tahliye edildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "KEGM-9" hızlı tahlisiye botu tarafından geminin etrafındaki sızıntının yayılmaması için su üstü bariyeri çevrildi.

Öte yandan, kazanın, balıkçı teknesi kaptanının seyir esnasında uyuması nedeniyle meydana geldiği iddia edildi.





Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 10.01.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SELAY Shipping
 GENÇER Denizcilik
 ATA Holding A.Ş.
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 DRAGUT Denizcilik
 AKGÜNLER Denizcil..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 ATUNCO Shipping
 İSKELE Denizcilik..
 JALE Tur
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim