Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin ilk uçak gemisi 'TCG Anadolu'nun liman testleri başlıyor
İstanbul Sedef Tersanesi’nde yapımı devam eden Türkiye’nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu, ana tahrik ve sevk sistem entegrasyonunun tamamlanmasının ardından cep rıhtımına alındı. Burada uçak gemisinin liman test hazırlıkları yapılacak.

Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan Türkiye’nin ilk yerli ve milli savaş uçak gemisi TCG Anadolu, tam adıyla Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu, hakkında yeni bilgiler geldi. Uçak gemisinin İstanbul Sedef Tersanesi’nde devam eden inşa sürecinin sonuna yaklaşıldığı belirtiliyor.



TCG Anadolu, bilindiği üzere geçen yıl denize indirilmişti. Bu yıl içinde de geminin tamamlanmış olması bekleniyor. Bugün geminin inşasında önemli bir kilometre taşı geride bırakıldı ve TCG Anadolu, ana tahrik ve sevk sistem entegrasyonu tamamlanarak cep rıhtımına alındı. Gemi için özel hazırlanan bu rıhtımda liman test hazırlıkları yapılacak.

TCG Anadolu’nun özellikleri neler?

TCG Anadolu’ya Türk Silahlı Kuvvetleri’nin amiral gemisi gözüyle bakılıyor. Gemi, 232 metre uzunluğa ve 32 metre genişliğe sahip. Geminin yüksekliği ise 58 metre. Gemide 1.310 metrekare boyutunda, tank ve konteyner gibi ağır araçların taşınmasında kullanılabilecek ağır yük garajı bulunuyor. Gemide buna ek olarak 165 metrekarelik bir gemi havuzu, 1.880 metrekare hafif yük garajı, 6 iniş alanı ve bir uçuş rampasının yer aldığı 5.440 metrekarelik uçuş güvertesi ve 900 metrekare de hangar yer alıyor.

TCG Anadolu, bunlara ek olarak 6 adet F-35B, 4 adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri, 2 adet Seahawk genel amaçlı helikopter ve 2 adet de insansız hava aracı taşıyabilme yeteneğine sahip.

6 yıllık çabanın sonucu

TCG Anadolu’nun yapımına 2014 yılında başlanmıştı. Kıtalararası görevlerde yer alabilecek kapasiteye sahip olan TCG Anadolu’nun gövdesi 12 derece eğimli olacak, böylece gemi üstünden uçakların kalkışı kolaylaşacak. Geminin 1.400 kişilik personel kapasitesi bulunacak.



Bir amfibi taburunun iletişim dâhil bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek olan uçak gemisi içerisinde ne az 30 yataklı bir askeri hastane olacağı da belirtiliyordu. Geminin ilk açıklanan denize iniş tarihi ise 2021'di.





Kaynak: webtekno
Eklenme tarihi: 03.02.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAFİR Gemi Tasima..
 KLAS Gemi acental..
 MMMARİNE denizcil..
 DOGRUYOL Gemi İşl..
 URSA Denizcilik v..
 MALATYA Büyükşehi..
 SEASON İnşaat Tur..
 REYSAŞ Denizcilik
 ANTMARİN A.Ş
 ONURSAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim