Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Fırtına hayatı felç etti
Ege ve Akdeniz'de gece başlayan şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Araçlarda mahsur kalan vatandaşlar iş makineleriyle kurtarıldı. İzmir Urla'da meydana gelen taşkında ise 30'un üzerinde evi su bastı, denize sürüklenen 1 kişi 3 saat sonra kurtarıldı.

Antalya'da geceden itibaren etkili olan fırtına, saat 13.30'dan itibaren şiddetini artırdı.
Fırtınanın şiddetlenmesiyle birlikte Konyaaltı sahilindeki dalgaların boyu da yükselmeye başladı.
Boğaçayı'ndaki su seviyesi bir miktar daha yükselerek, köprü hizasına yaklaştı.

Dalgalar, Konyaaltı plajlarının bulunduğu Akdeniz Bulvarı'nın sahil kesimindeki şeridine taştı. Özellikle Sealife Otel ile Crown Plaza Otel arasında kalan ve plajın daha dar olduğu kesimde dalgalar, beton seti aşarak kara yolunu kapladı. Dalgaların yolu aşması üzerine, yolun sahil kesimindeki şeridi ulaşıma kapatıldı.
Fırtınanın saatteki hızının 100 kilometreye yaklaştığı ifade ediliyor.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Limanı yakınlarındaki Sarısu deresinin taştığını, bunun sonucu Antalya-Kemer yolunun sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldığını söyledi.
Finike ilçesindeki Göksun deresiyle Antalya Sarısu deresinin denizdeki şiddetli lodos nedeniyle denizle buluşamadığını anlatan Yüksel, şu bilgileri verdi:
''Deniz derelerden gelen suları kabul etmiyor. Derelerde şişme oluşuyor. Lodos nedeniyle Sarısu deresi şişti ve dere taştı. Bugün 08.45'ten itibaren Antalya-Kemer karayolu kapandı. Antalya Sarısu ve liman mahallelerinde 60'a yakın ev ve işyerini su bastı, Finike'de de Göksun deresinin taşması nedeniyle 25-30 aile güvenli yere taşındı. Bu kişiler Kaymakamlıkça güvenli yere taşındı. Akşam saatlerinde tehlike geçtiğinde evlerine dönecekler.''

Yüksel, basın mensuplarının barajlardaki duruma ilişkin sorusu üzerine, yağışların tahmin edildiği için bir miktar suyun kapaklar açılarak normal salınımının yapıldığını söyledi.

ÇOCUKLAR YARIN OKULA GİDECEK

Basın mensuplarının ''Okullar yarın da tatil olacak mı'' sorusunu Yüksel, ''Ben meteorolojinin verdiği bilgiye göre hareket ederim. Çocuklarımız yarın okullarına gidecek. Yağışlar bu akşam sona erecek'' şeklinde yanıtladı.

GEMİLER TEHLİKE ATLATTI

Bu arada, Aliağa Limanı'ndan İsrail'e kütük demir götüren Deniz Yıldızı isimli Türk Bayraklı gemide, Antalya Limanı açıklarında makine arızası meydana geldi. Şiddetli fırtına nedeniyle demir tarayan gemi kıyıya sürüklenmeye başladı. 2 bin 750 grostonluk Deniz Yıldızı isimli gemi kıyıya yakın mesafede güçlükle demir atabildi.

Fırtına nedeniyle Antalya Limanı açığına demirleyen St.Vincet bayraklı Alfadil isimli boş gemi de şiddetli fırtınada demir tarayarak, Deniz Yıldızı gemisine doğru sürüklenmeye başladı.

KEMER'DE AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Fırtına ve yağış, Manavgat, Kemer ve Finike ilçelerinde de yaşamı olumsuz etkiliyor. Kemer'de bir çok ağaçla iş yerlerinin levhaları devrildi. Kuzdere Mahallesi ile Göynük beldesindeki Değirmendere köyünde dağlardan gelen yağmur suları da Ağva deresinin yükselmesine neden oldu. Sel ve su baskınlarına karşı ilçedeki tedbirler artırıldı.

Kemer Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Sarısu deresinin taşması sonucu Antalya-Kemer karayolunda tedbirlerini devam ettiriyor.

MANAVGAT IRMAĞI YÜKSELDİ

Manavgat ırmağı ile Oymapınar Barajı'ndaki su seviyeleri yükseldi. Her yağıştan sonra olduğu gibi Manavgat Şelale tesislerinin seyir bölümü ve ana binanın ilk katı sular altında kaldı. Su baskınları sonucu, tesislerdeki eşyalar zarar gördü.

FİNİKE'DE DOLU YAĞDI

Öte yandan, Antalya'nın Finike ilçesinde yağmurun ardından yaklaşık 10 dakika dolu yağdı.
Yağış nedeniyle ilçeye bağlı 4 beldede, Yeni Mahalle ile Çavmallar mevkisindeki bazı evlerin giriş katları, seralar ve portakal bahçelerini su bastı.

2,5 KM YOL SU ALTINDA KALDI

Antalya-Korkuteli karayolunun Yenice Köprüsü ile Tahtalıbel arasında kalan bölümünün yoğun yağışlar nedeniyle sular altında kaldı. Yolun 2,5 kilometrelik bölümününün sel suları altında kalması üzerine, ulaşım Yenice Köprüsü ile Tahtalıbel arasında, servis yolu olarak kullanılan eski Korkuteli yolundan çift taraflı ve kontrollü olarak sağlanıyor.

3 SAAT SONRA KURTARILDI

Yağışlar İzmir'de de etkili oldu. Urla ilçesine bağlı Balıklıova köyünde meydana gelen taşkında, 30'un üzerinde evi su bastı, denize sürüklenen kişi 3 saat sonra kurtarıldı. Taşkına, köy yakınındaki taş ocağının dere yatağı üzerine yığdığı taşların yol açtığı iddia edildi.

Aşırı yağışlar nedeniyle su baskını yaşanan Balıklıova'da hasar tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. 70 yıllık taş köprünün yıkıldığı köyde iki okulda su baskını meydana geldi, enginar bahçeleri su altında kaldı.

Bu arada sabah 05.30 sırasında sel nedeniyle yıkılan köprünün hemen yanındaki evinde eşyaları kurtarmaya çalışan köy kasabı Mehmet Menekşe, sulara kapılarak, denize kadar sürüklendi. Denizde 3 saat süreyle yaşam mücadelesi veren Menekşe, vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

MARMARİS VE BODRUM'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçelerinde etkili olan yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor.
Marmaris'te yağış, gündüz saatlerinde gök gürültülü sağanağa dönüştü. Rüzgarın da etkisiyle yükselen dalgalar nedeniyle, Yat Limanı ve Kordon Caddesi'ndeki bazı parke taşları yerlerinden söküldü. Yaklaşık 15 dakika dolu yağışının da etkili olduğu ilçede, kapalı çarşıda küçük su taşkınları oldu. Hisarönü köyündeki yaklaşık 100 evi su bastı, tarım arazileri zarar gördü.

Şiddetli yağış nedeniyle Bodrum'un Kumbahçe ve Yokuşbaşı mahallesindeki 20'ye yakın ev ve iş yerlerini su bastı. Bodrum'un Kıbrıs Şehitleri caddesinde küçük çapta toprak kayması meydana gelirken, bazı reklam panoları devrildi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA KAR

Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Muş, Hakkari ve Şırnak'ta kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Muş, Hakkari ve Şırnak'ta yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, ulaşımda aksama ve yol kapanması olayları yaşanabileceğinden dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 16.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SOTRAMP Denizcili..
 ESENYALI Gemi İşl..
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 KAPTAN Denizcilik
 DENAŞ Deniz Nakli..
 MORGÜL Denizcilik
 ASYELKEN Gemi Ace..
 EFE Gemi İşletmec..
 MİLESTONE Gemi İş..
 TAM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim