Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin en büyük guleti battı
49 metrelik boyuyla Türkiye’nin en büyük guleti olan ‘Büyük Barbarossa’, dün Fethiye açıklarında yanarak battı. Filikayla gemiden ayrılan 5 kişilik mürettebattan 2’sinin cesedi bulundu, 3’ü kayıp.

Guleti son anda cankurtaran filikasıyla terkeden gemiciler, cep telefonuyla ‘Alo 155 polis imdat’ hattını aradılar. Ancak ‘Dalga geçmeyin’ yanıtı aldılar. Daha sonra dev bir dalganın devirdiği filikadan düşen 5 mürettebatın başına gelenler, 3 gün sonra bir İsrail yatının tayfa Sinan Bilgin’i kurtarmasıyla ortaya çıktı. Bunun üzerine başlatılan aramada 2 gemicinin cesedi bulundu, teknenin sahibi ve kaptan Ulvi Berberoğlu ve 1 tayfa ise aranıyor.

Gemici denizde bulundu

Olay, şöyle gelişti: 28 yaşındaki Sinan Bilgin, önceki gün öğleden sonra İsrail bayraklı bir yat tarafından denizde ölmek üzereyken bulundu. Yat kaptanı, yaralıyı Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim etti. Bilgin Fethiye’de hastaneye kaldırıldı. Bilgin, Büyük Barbarossa adlı gulette çalıştığını belirtti ve şunları anlattı:

3 veya 4 gün önce

‘Mersin’e giderken makine dairesinde yangın çıktı. Tekne boştu. Yangını söndüremedik. Alevler her yeri sarınca kaptanın talimatıyla filikaya bindik, gemiyi terkettik. Guletin yanıp batışını izledik. Cep telefonundan 155 Polis İmdat’ı aradım. Dalga geçtiğimi zannedip kapattılar. Bu sırada dev bir dalga geldi ve filika devrildi. Telefon su aldı ve çalışmadı. Bir daha hiç birini göremedim. Hiç uyumadım. Olayın ne zaman olduğunu tam hatırlamıyorum. 3 gün olduğu kesin, 4 gün de olabilir.’

Bir ceset bulundu

Dün öğlen mürettebattan Burhan Yolcu (39) ve Vahap Bilgin’in (40) cesedi denizde bulundu. Teknenin sahibi olan Kaptan Ulvi Berberoğlu ve Erhan isimli tayfa ise aranıyor.

Dünya turuna çıkacaktı

Ulvi Berberoğlu 2 yıl önce yaptırdığı gulet için ‘Türkiye’nin en büyük ve dünyanın ilk çelik, ahşap ve epoksil karışımlı guleti olma özelliğine sahip. 9.2 metre enindeki gulette 32, 27 ve 25 metre yüksekliğinde üç direk bulunuyor’ demişti. Berberoğlu, gulet ile dünya turuna çıkmak için 35 gönüllü ve sponsor arıyordu.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 02.12.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEK Denizcilik
 PLUTO Dalış Merk.
 ERENLER Denizcili..
 DOĞRU Denizcilik
 BERGEN Denizcilik
 AVMAN Deniz Tic. ..
 HACIBABA Ltd. Şti..
 AY İnşaat Turizm ..
 SANOVEL İlaç
 NES TEKNOLOJİ
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim